Προανάκριση από την κρατική ασφάλεια, όπου εξετάζονται οι οκτώ προσαχθέντες, διενεργείται για την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, το σημείο όπου επέλεξαν τα μέλη του Ρουβίκωνα για να πετάξουν τα μπουκάλια με τις μπογιές, είναι από το πλάι του κτιρίου της πρεσβείας, στη συμβολή των οδών Δορυλαίου και Μακεδονίας, όπου βρίσκεται η είσοδος του χώρου στάθμευσης η οποία φρουρείται από την ασφάλεια της πρεσβείας.

Οι δράστες, περίπου 10 άτομα με δίκυκλα, πέταξαν σχεδόν ταυτόχρονα με τις μπογιές, καπνογόνα για να μην τους καταγράψουν οι κάμερες, αλλά και για να δημιουργήσουν σύγχυση και να μπορέσουν να διαφύγουν.

Τελικά οι δράστες μετά την ενέργεια απομακρύνθηκαν προς τον Περιφερειακό Λυκαβηττού, αλλά καταδιώχθηκαν αμέσως από δυνάμεις της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης, καθώς το κέντρο επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σκοπούς που βρίσκονταν σε άλλα σημεία περιμετρικά της πρεσβείας.

H ΕΛΑΣ θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραλαβή -από την ασφάλεια της πρεσβείας- του υλικού από τις κάμερες προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Περιττή γραφειοκρατία»: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν γαλλική πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ΑΙ

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Βίντεο από την επίθεση στο Μαθηματικό με τους 3 τραυματίες

Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα - Συνολικά 53 θάνατοι

Δύο θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα -156 νέες εισαγωγές COVID-19

Μέγκαν Μαρκλ: Και ο αδελφός της στο μικροσκόπιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 40 διαρρήξεις με πρωταγωνιστή 16χρονο

Τηλεφώνημα για βόμβα σε δύο πτήσεις της Aegean προς Μιλάνο και Βιέννη