Τα διαπιστευτήρια των φίλων της Ντόρτμουντ τα τελευταία χρόνια στο φίλαθλο κίνημα είναι γνωστά, καθώς με την στάση τους στους εντός έδρας αγώνες, έχουν αποδείξει πολλές φορές στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινή γνώμη, πως είναι από τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο.

Αυτή την φορά είναι υποψήφιοι για το βραβείο των καλύτερων φιλάθλων στον κόσμο, που απονέμεται από την FIFA, καθώς επιλέχθηκαν στην τελική τριάδα, για το ήθος που επέδειξαν στον περυσινό εντός έδρας αγώνα με την Μονακό, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συγκεκριμένα, η αναμέτρηση που είχε λάβει χώρα στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ», είχε αναβληθεί και είχε μεταφερθεί μια μέρα μετά, ελέω τρομοκρατικού χτυπήματος, με τους φιλάθλους της Ντόρτμουντ να φιλοξενούν στην συνέχεια στα σπίτια τους πολλούς από τους φιλάθλους των Μονεγάσκων, που είχαν ταξιδέψει στην ομώνυμη γερμανική πόλη, ώστε να παρακολουθήσουν την ευρωπαϊκή αναμέτρηση της ομάδας τους.

Τέλος, αναφορικά με τους υπόλοιπους υποψήφιους, την τριάδα συμπληρώνουν οι φίλαθλοι της Σέλτικ για το κορεό που σήκωσαν στο γήπεδό τους στον αγώνα με την Μάδεργουελ, για την συμπλήρωση 50 χρόνων, από την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης απέναντι στην Ίντερ, στην Λισαβόνα, αλλά και οι αντίστοιχοι της Κοπεγχάγης που έδωσαν την δυνατότητα σε έναν φίλο της ομάδας με ειδικές ανάγκες, να σηκώσει τον τίτλο του πρωταθλητή Δανίας, που είχαν κατακτήσει οι Δανοί πέρυσι.

Το τελικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 23 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, μαζί με τα υπόλοιπα βραβεία που θα απονείμει εκείνη την μέρα η FIFA.

Επιμέλεια: Γιώργος Κορολής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube