Εμπόδια έχουν προκύψει όσον αφορά την αναβάθμιση του «Γ. Καλαφάτης». Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν λόγοι που… τρενάρουν τα έργα στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού, τα οποία αφορούν κατασκευή επιπλέον γηπέδων προπόνησης και δημιουργία μεγαλύτερου ξενοδοχείου για να φιλοξενεί και τους αθλητές της πράσινης ακαδημίας.

Ο πρώτος έγκειται στο ότι θα πρέπει να αποκτηθούν από την διοίκηση του τριφυλλιού έξτρα «κομμάτια» γης, αφού αυτή που αγοράστηκε από τον Τσακίρη δεν φτάνει για την υλοποίηση του πλάνου. Αξίζει να σημειωθεί πως στην παρούσα φάση, στο Κορωπί φιλοξενούνται τρία γήπεδα προπόνησης: Ένα για την πρώτη ομάδα, ένα για την ακαδημία και ένα κλειστό το οποίο είναι υπό κατασκευή.

Ωστόσο δεν είναι απλή υπόθεση η αγορά έξτρα στρεμμάτων γης στο Κορωπί. Κι αυτό γιατί είτε οι νυν ιδιοκτήτες τους αξιώνουν υπέρογκα ποσά για να τα παραχωρήσουν, είτε γιατί πολλοί άνθρωποι «εμπλέκονται» (ελέω κληρονομιάς για παράδειγμα) σε οικόπεδα στη γύρω περιοχή και δημιουργείται «μπέρδεμα».

Από ‘κει και πέρα, «θέμα» υπάρχει και με την Παιανία, όσον αφορά το ενδεχόμενο να μετακομίσουν μόνιμα εκεί οι ακαδημίες του Παναθηναϊκού ή ακόμα και η πρώτη ομάδα για όσο διαρκέσει –όταν αρχίσει- η αναβάθμιση στο Κορωπί.

Οι εγκαταστάσεις της Παιανίας (που ανήκουν στον Γιώργο Βαρδινογιάννη) έχουν μείνει ανενεργές από όταν έφυγε το τριφύλλι. Ουσιαστικά τίποτα δεν θυμίζει το «παλάτι» του παρελθόντος, που θεωρείτο ένα από τα πιο σύγχρονα προπονητικά κέντρα. Τα γήπεδα προπόνησης είναι παρατημένα και αυτή την περίοδο γίνονται εργασίες ανακατασκευής τους. Εκτιμάται πως θα χρειαστούν 3-4 μήνες για να επανέλθει σε… νορμάλ κατάσταση και να μπορούν να φιλοξενούν ξανά κόσμο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Φιλικό μεγάλου συμβολισμού μεταξύ των παλαιμάχων της ΑΕΚ και του Ιωνικού

Γρηγορίου: «Δίνω τα εύσημα μου στον ΠΑΟΚ, έχει αβαντάζ απέναντι στον Ολυμπιακό»

Ντέμης: Η ΑΕΚ πρέπει να παίζει μπροστά, έτσι θέλει και ο Αλμέιδα - Αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ δεν είναι τύχη, σημαίνει πίστη

Βοργιάς: «Αν δεν ερχόταν ο Γερμανός διαιτητής το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ δεν θα τελείωνε ποτέ - Με εξέπληξε ο Αλμέιδα»

Ατομικό για δύο στον ΠΑΣ Γιάννινα

Τσακίρης: «Τώρα κάνει καλό για την ΑΕΚ το μεγάλο διάστημα διακοπής»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ πιστεύει ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα - Η απάντηση που έδωσε ήταν μεγάλη»

Οι πόνοι του Σάστρε πριν το 3-2 και το «πάμε» του Βιεϊρίνια: Η παρακάμερα από τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ

Σαββόπουλος: «Ο Άρης μπορεί να θεωρεί πλέον ότι δεν υπολείπεται και πολύ από τον Παναθηναϊκό - Σε ένα παιχνίδι μπορεί»

Νικολογιάννης: «Βαρύ το κλίμα και δύσκολη η κατάσταση - Εκτιμώ ότι θα πάμε σε χρονιά με αλλαγές»