Αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τα τέλη κυκλοφορίας που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί για το 2018.


Πάνω από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να βάλουν το «χέρι» στη τσέπη για να τα πληρώσουν έως τέλος Δεκεμβρίου, ώστε να γλιτώσουν τα πρόστιμα.

Τα καινούργια τέλη θα είναι ίδια με εκείνα του 2017, καθώς, παρά τις εξαγγελίες οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των Θεσμών δεν κατέληξαν τελικά σε συμφωνία για το νέο πλαίσιο φορολόγησης. Ως εκ τούτου, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν ακριβώς τα ίδια τέλη με αυτά που κατέβαλαν τον Δεκέμβριο του 2016.
Για να δουν τα τέλη που τους αναλογούν, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στο Taxis χρησιμοποιώντας είτε τους κωδικούς τους είτε απλώς το συνδυασμό του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος και του ΑΦΜ τους.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται:

- Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.
- Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.
- Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων. Για τα νεότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα θα καταβάλουν από 90 λεπτά έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα. Απαλλάσσονται όσα εκπέμπουν λιγότερο από 90 γραμμάρια co2 και τα υβριδικά έως 1549 κυβικά.

Για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών, οι υπόχρεοι θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet, όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη, και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Στο κομπιούτερ ο υπόχρεος θα πρέπει να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gsis.gr. Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη «Οχήματα».

Στη συνέχεια υπάρχουν δύο επιλογές:

* Αν κάνει κλικ «Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς στο Taxisnet» μόλις πατήσει ο υπόχρεος εμφανίζεται:



Ο υπόχρεος πληκτρολογεί όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή και να συμπληρώσει τα στοιχεία του.

* Στην δεύτερη επιλογή αν κάνει κλικ «Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς Taxisnet» εμφανίζεται:



Στη συνέχεια κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ». Αμέσως θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».



Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα πρέπει ο υπόχρεος να δώσει την εντολή εκτύπωσης για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα τέλη κυκλοφορίας του 2018.

Εξόφληση γίνεται μέσω τραπεζών, μέσω e-banking ή στα ΕΛΤΑ. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν επίσης να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους.

Δείτε τα τέλη κυκλοφορίας εδώ

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Live - Πολλαπλές εστίες: Εκκενώθηκαν οικισμοί στα Μέγαρα, δίπλα σε σπίτια η φωτιά στην Κεφαλονιά

Ελεύθερος ο προϊστάμενος του ΔΕΔΔΗΕ Ρεθύμνου μετά την απολογία του για τη φωτιά στην Κρύα Βρύση

Στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας ο Μητσοτάκης – Στο επίκεντρο η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό

Συνελήφθησαν, έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη με πυροβολισμούς, τρία άτομα που έκλεβαν μετασχηματιστές

Live - Πολλαπλές εστίες: Μάχη με τις φλόγες σε Βίλια και Μέγαρα, δίπλα σε σπίτια η φωτιά στην Κεφαλονιά

«Έχυσα αίμα για να το φτιάξω και τώρα καταστράφηκε»: Ο Τάσος Χαλκιάς για το σπίτι του στο Πόρτο Γερμενό

Μητσοτάκης για τις φωτιές: Οι ακραίες συνθήκες ξεπέρασαν κάθε σχεδιασμό – Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Live: Μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Αττική, Βοιωτία και Φωκίδα - Σε εξέλιξη η φωτιά στην Κεφαλονιά

Μαζική έξοδος των αδειούχων Aυγούστου – Πάνω από 61.000 επιβάτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής

Κεφαλονιά: Προσήχθη και ανακρίνεται ύποπτος για εμπρησμό μετά τη μεγάλη φωτιά στην Πάστρα