Την εκτίμηση ότι έγινε ένα διάλειμμα στο Κυπριακό και πως ο νέος διάλογος ΕΕ-Τουρκίας θα αποτελέσει κίνητρο για νέο ξεκίνημα διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», την πρώτη μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα.

Στη συνέντευξη του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρεται στα όσα διαδραματίστηκαν στο ελβετικό θέρετρο, εξηγεί τους λόγους για το ανεπιτυχές κλείσιμο της Διάσκεψης και διαγράφει το πλαίσιο της επόμενης μέρας στο Κυπριακό.

«Αυτό που μετράει και ενδεχομένως να δημιουργήσει μια νέα προοπτική είναι η προσπάθεια των δύο κοινοτήτων να ζήσουν ή να δημιουργήσουν συνθήκες έτσι ώστε η νέα κατάσταση πραγμάτων που θα δημιουργηθεί μέσα από ένα συμφωνημένο πλαίσιο λύσης να δημιουργεί ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος»

Πηγή: ΚΥΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ρώσοι απήγαγαν 50 Ουκρανούς άμαχους από ένα χωριό στο Σούμι - Αγνοείται η τύχη τους

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων, Κώστας Ανεστίδης

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος στο Ιράν ο αρχηγός IDF

«Θα φας πολύ ξύλο, μπρο»: Σοκάρουν οι διάλογοι του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών σε σχολεία

Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά: Κοσμοπλημμύρα στο κέντρο για τα δώρα των εορτών - Δείτε βίντεο

Λειψυδρία: Πού βρισκόμαστε σήμερα - Πώς προετοιμάζεται η ΕΥΔΑΠ για το επόμενο κρίσιμο διάστημα

Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη υπεύθυνη καταστήματος

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα, ανοίγουν τα διόδια για τις γιορτές - Νέα σύσκεψη σήμερα

Κηφισιά: Χειροπέδες σε δύο άτομα για ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ - Έχουν συλληφθεί στο παρελθόν 19 φορές

Σκύρος: Μπλακ αουτ σε δεξαμενόπλοιο με 28μελές πλήρωμα - Πλέει ακυβέρνητο