Για την δεύτερη κατά σειρά έκδοση του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή Πρεσάρισμα, των Βάιου Τσούτσικα και Τάσου Νικολογιάννη ο Βασίλης Αναστόπουλος, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Γύρου και πολυνίκης Έλληνας ποδηλάτης για τον θεσμό με 4 κερδισμένα ετάπ.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους ανθρώπους της ποδηλασίας να αναβιώνεται ο Γύρος μετά από 10 χρόνια απουσίας και μάλιστα να επιστρέφει πιο δυνατός, αναβαθμισμένος και ενταγμένος στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Πέρυσι με την πρώτη έκδοσή του, και με την αμέριστη στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του Υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρακολουθήσαμε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου λαμβάνοντας διθυραμβικά σχόλια από τους συμμετέχοντες. Φέτος, με τη δεύτερη έκδοση του αγώνα μας, ευελπιστούμε να πάμε ακόμα καλύτερα ενισχύοντας στη συνείδηση των Ελλήνων το ποδήλατο, τόσο ως ένα ιδιαίτερα γοητευτικό και απαιτητικό άθλημα όσο και ως μέσο ψυχαγωγίας και μετακίνησης», τόνισε.



«Θέλουμε μαζικά τον κόσμο στους δρόμους να χειροκροτήσουν τους ποδηλάτες. Ξεκινάμε από την Κρήτη και περνάμε στην Πελοπόννησο καλύπτοντας ένα μεγάλο κομμάτι με περιοχές φυσικής ομορφιάς και ξεχωριστής πολιτικής κληρονομιάς. Θέλουμε να δούμε και εμείς στις πόλεις και στα χωριά που διέρχονται οι ποδηλάτες δεκάδες χιλιάδες κόσμου να κατακλύζουν τις εκκινήσεις, του τερματισμούς και τα σπριντ ευθείας και ανάβασης. Στοχεύουμε σε ένα ακόμα Γύρο οργανωμένο, που θα συγκεντρώσει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, εντός και εκτός, θα αναδείξει τη χώρα και γίνει αιτία ανάπτυξης των περιοχών που φιλοξενούν τις διαδρομές της. Είμαστε ακόμα στην αρχή, χτίζουμε βήμα βήμα ένα τεράστιο αθλητικό γεγονός, στα πρότυπα των μεγάλων Γύρων που όλοι παρακολουθούμε και θαυμάζουμε σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία. Ένας αγωνιστικός Ποδηλατικός Γύρος έχει δύο εξίσου σημαντικές πλευρές, η μία είναι η καθαυτή αγωνιστική, και η άλλη είναι η τεράστια διαφημιστική τουριστική προβολή των περιοχών που αναδεικνύονται μέσα από την παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση.
Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο παρακολουθούν τους ποδηλατικούς Γύρους στις οθόνες τους χαζεύοντας τα τοπία και θαυμάζοντας τις προσπάθειες των ποδηλατών
», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αναστόπουλος.

Ο φετινός ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα ξεκινήσει στις 2 Μαϊου με έναν Πρόλογο στις εγκαταστάσεις του Karteros Brach Sports Center και θα ολοκληρωθεί στην Αρχαία Ολυμπία, το λίκνο του Ολυμπισμού.

Αναλυτικά οι φετινές διαδρομές:
ΠΡΟΛΟΓΟΣ (αγώνας ατομικής χρονομέτρησης)
Karteros Beach Sports Center (Ηράκλειο) 7,7 km

1ο ΕΤΑΠ
Ηράκλειο - Ηράκλειο 187,7 km
Σημεία ενδιαφέροντος
χλμ 0: Εκκίνηση / Ηράκλειο
χλμ 54,8: Σπριντ ανάβασης 1 - Κατ.2 / Θεματικό Πάρκο "Κρηταγενής Δίας"
χλμ 81,6: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Τυμπάκι
χλμ 117,3: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Χάρακας
χλμ 164,7: Σπριντ ανάβασης 2 - Κατ.2 / Μελέσες
χλμ 187,7: Τερματισμός / Ηράκλειο

2ο ΕΤΑΠ
Μυκήνες - Καλαμάτα 178,3 km
Σημεία ενδιαφέροντος
χλμ 0: Εκκίνηση / Μυκήνες
χλμ 34,5: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Μύλοι
χλμ 55,8: Σπριντ ανάβασης 1 - Κατ.1 / Αχλαδόκαμπος
χλμ 79,9: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Τρίπολη
χλμ 105,6: Σπριντ ανάβασης 2 - Κατ.2 / Βίγλες
χλμ 129,5: Σπριντ ανάβασης 3 - Κατ.3 / Παραδείσια
χλμ 178,3: Τερματισμός / Καλαμάτα

3ο ΕΤΑΠ
Costa Navarino - Κυπαρισσία 153 km
Σημεία ενδιαφέροντος
χλμ 0: Εκκίνηση / Navarino Dunes - Costa Navarino
χλμ 28: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Φοινικούντα
χλμ 37,0: Σπριντ ανάβασης 1 - Κατ.1 / Πόρος
χλμ 88,4: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Αεροδρόμιο Καλαμάτας
χλμ 133,2: Σπριντ ανάβασης 2 - Κατ.2 / Κοπανάκι
χλμ 153: Τερματισμός / Κυπαρισσία

4ο ΕΤΑΠ
Costa Navarino - Αρχαία Ολυμπία 133,5 km
Σημεία ενδιαφέροντος
χλμ 0: Εκκίνηση / Navarino Dunes - Costa Navarino
χλμ 14,8: Σπριντ ανάβασης 1 - Κατ.2 / Πύργος Τριφυλίας
χλμ 32,2: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Μαραθόπολη
χλμ 85,4: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Ζαχάρω
χλμ 98,9: Σπριντ ανάβασης 2 - Κατ.3 / Σαμικό
χλμ 133,5: Τερματισμός / Αρχαία Ολυμπία

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube