Σε «ανασχηματισμό έκτακτης ανάγκης» στην ομάδα διαπραγμάτευσης προχωρά η κυβέρνηση μετά το ναυάγιο στη Ρίγα. Οπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό την προεδρία Τσίπρα που πραγματοποιήθηκε χθες συγκροτείται πλέον πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο.

Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον κ. Βαρουφάκη ναι μεν το Μαξίμου εξακολουθεί να τον στηρίζει θεωρώντας ότι «έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου». Αναφέρθηκε δε κατά την σύσκεψη ότι ο υπουργός Οικονομικών «κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση». Ωστόσο είναι σαφές από τον ανασχηματισμό στον οποίο προχωράει ότι πλέον επικεφαλής της διαπραγμάτευσης αναλαμβάνουν άλλοι.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι:

- Δημιουργείται ειδική ομάδα συντονισμού, υπό τον γ.γ. της κυβέρνησης
Σπύρο Σαγιά για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

- Συγκροτείται σχεδίο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου. Η συγκρότηση ανατίθεται στο γ.γ. Δημοσιονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη.

- Την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από τη Δευτέρα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

128 συλλήψεις, ανάμεσά τους 73 ανήλικοι, για βανδαλισμούς και λεηλασίες στη Βαρκελώνη – 15 αστυνομικοί τραυματίες

Πέντε Έλληνες πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά AI – Καραμπίνης (Endeavor): «Μας έχουν αφήσει άφωνους»

Πυροβολισμοί κοντά σε πανεπιστημιούπολη στη Φλόριντα – 12 τραυματίες, ανάμεσά τους έξι ανήλικοι

Προαστιακός και ΗΣΑΠ: Αλλάζουν όψη δεκάδες σταθμοί – Πού γίνονται έργα και τι προβλέπεται

Εξάρχεια: Επεισόδια με φωτιές σε κάδους και πέτρες κατά πυροσβεστών – Επέμβαση της αστυνομίας και δύο συλλήψεις

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Ζακύνθου

Εκλογές στη Βραζιλία: Οριακή νίκη για Μπολσονάρου με 50,5% έναντι του Λούλα δίνουν τα προγνωστικά

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Αττική