Ο ίδιος δηλώνει σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο ότι απλά κάνει τη δουλειά του. Η δουλειά του είναι να σκοράρει και το κάνει καλά. Απίστευτα καλά! Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο!!!

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνει κάποιος για να βελτιώσει την καθημερινότητα και τη ζωή του είναι να δημιουργεί κίνητρα. Στα 32, όταν είσαι ποδοσφαιριστής, ακόμη κι αν έχεις κατακτήσει τα πάντα, επιβάλλεται να ψάχνεις νέες προκλήσεις και στόχους. Και αυτό κάνει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος δεν αρκείται σε αυτά που έχει κερδίσει μέχρι σήμερα. Βέβαια, μετά την περυσινή ονειρική χρονιά με τη Μπάγερν Μονάχου, που ολοκληρώθηκε με το τρεμπλ, κάποιοι μπορεί να θεωρούσαν ότι ο Πολωνός μπόμπερ θα είχε «αδειάσει» ή θα έβγαζε κούραση (ειδικά το δεύτερο μπορεί να θεωρούνταν και βέβαιο). Ό,τι και να πίστευαν, ήδη διαψεύστηκαν.

Το απόγευμα της Κυριακής (17/1) ο σούπερ «Λέβα» κατέκτησε μια ακόμη κορυφή. Ο 32χρονος στράικερ άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι με τη Φράιμπουργκ και έγραψε εκ νέου ιστορία στη Bundesliga. Έφτασε τα 21 γκολ στο πρωτάθλημα μετά από 16 αγωνιστικές, ξεπερνώντας την επίδοση των 20 τερμάτων που είχε πετύχει ο τεράστιος Γκερντ Μίλερ στον πρώτο γύρο της σεζόν 1968-69. Κι έχοντας μπροστά του άλλη μια αγωνιστική για το φινάλε, μπορεί να το κάνει ακόμη πιο… δύσκολο για να σπάσει το ρεκόρ στο μέλλον.



Η αλήθεια είναι ότι και πέρυσι άγγιξε το ρεκόρ, αλλά δεν τα κατάφερε. Την περυσινή μαγική χρονιά, στην οποία βγήκε πρώτος σκόρερ και στις τρεις διοργανώσεις, που κατέκτησε η ομάδα του, είχε 19 γκολ στον πρώτο γύρο και 34 συνολικά. Και να μην ξεχνάμε ότι αυτή η χρονιά, όσο γενναιόδωρη ήταν μαζί του, άλλο τόσο άδικη ήταν. Γιατί η απόφαση του France Football να μη δοθεί η Χρυσή Μπάλα εξαιτίας της διακοπής λόγω κορωνοϊού, αποδείχθηκε η μεγαλύτερη ίσως αδικία που έχει υπάρξει ποτέ σε ατομικό επίπεδο. Το βραβείο θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ και καιρό στην τροπαιοθήκη του Πολωνού, ο οποίος τουλάχιστον αποζημιώθηκε με τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη από τη FIFA.

Πλέον, μετά την κατάρριψη του ρεκόρ σκοραρίσματος στον πρώτο γύρο της Bundesliga, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μπορεί να σκέφτεται τους επόμενους ατομικούς στόχους του. Ο πρώτος είναι φυσικά να σπάσει το απόλυτο ρεκόρ στο τέλος του πρωταθλήματος, το οποίο κατέχει και πάλι ο Γκερντ Μίλερ από τη σεζόν 1971-72 με 40 τέρματα. Για πολλά χρόνια το ρεκόρ αυτό ήταν απλησίαστο, αφού ακόμη και πέρυσι, ο Πολωνός στην καλύτερη χρονιά της καριέρας του, σταμάτησε στα 34. Φέτος, o «Λέβα» έχει μπροστά του 18 αγωνιστικές για να γίνει ο απόλυτος… μύθος και με τον ρυθμό που «πυροβολεί» (έχει σκοράρει στα 12 από τα 15 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί), μπορεί να τα καταφέρει.

Ο δεύτερος στόχος είναι να κατακτήσει το «Χρυσό Παπούτσι», το οποίο έχασε πέρυσι στο νήμα από τον Τσίρο Ιμόμπιλε. Ελαφρώς άδικα, αφού ο επιθετικός της Λάτσιο σκόραρε 36 φορές σε 37 αγώνες (0,97 γκολ / ματς), ενώ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πέτυχε 34 γκολ σε 31 αγώνες (1,09 / ματς). Δυστυχώς, όμως γι’ αυτόν κι ευτυχώς για τον Ιταλό, δεν υπάρχει διαφορά στον συντελεστή αξιολόγησης από την UEFA. Φέτος, ο Πολωνός μπόμπερ έχει 21 γκολ, ο επόμενος είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 15 και μετά υπάρχει μια πλειάδα παικτών με 12. Αν είναι υγιής και συνεχίσει να βρίσκει δίχτυα με αυτή τη συχνότητα, μπορεί κάλλιστα να σκαρφαλώσει και στις δύο κορυφές. Είναι από τις λίγες, άλλωστε, κορυφές, στις οποίες δεν έχει πατήσει ακόμη…

Το γκολ με το οποίο έσπασε το ρεκόρ ο Λεβαντόφσκι



Τα υπόλοιπα 20 συν 3 στο Champions League, που έχει πετύχει μέχρι σήμερα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube