Έντονη διαμάχη έχει προκύψει μεταξύ της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τα υφιστάμενα προβλήματα στον εθνικό μηχανισμό δασοπροστασίας.
Οι πυροσβέστες εστιάζουν στα ζητήματα συντήρησης των οχημάτων τους, σχολιάζοντας πως είναι μεν «καλοδεχούμενο» το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των πυροσβεστικών οχημάτων αλλά πιο σημαντική είναι η αξιοπιστία των οχημάτων, που πρέπει να επισκευάζονται και να διαθέτων καινούργια ελαστικά ώστε να μπορούν να κινηθούν στις επιχειρήσεις.
Οι φωτιές δεν σβήνουν «με επικοινωνιακούς τρόπους», σχολιάζουν χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά τους, πηγές προσκείμενες στον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Τόσκα αναφέρουν πως οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές «περιφέρονται στα κανάλια» αντί να βρίσκονται στο μέτωπο των επιχειρήσεων, προσβάλλοντας τους μάχιμους συναδέλφους τους που «πολεμούν με τις φλόγες».
«Το πυροσβεστικό σώμα θα ελέγχεται και θα αποδίδει προς όφελος των πολιτών», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.
Πηγή: Skai.gr