Ο πρότζεκτ μάνατζερ της Αγια-Σοφιάς, Δημήτρης Ανδριόπουλος, μίλησε μεταξύ άλλων στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και για την χρηματοδότηση του γηπέδου αλλά και για το σενάριο να υπάρξουν νέες προσφυγές, οι οποίες όπως φαίνεται δεν έχουν πιθανότητες!

Αναλυτικά όσα είπε

Για την χρηματοδότηση και το σενάριο να υπάρξουν νέες προσφυγές:
«Με το που θα βγει η άδεια ξεκινάει η πρώτη εργολαβία και η πρώτη φάση του έργου. Τα κεφάλαια που χρειάζονται για τις πρώτες φάσεις τα έχει η Δικέφαλος. Με το που θα βγει η άδεια, οποιοσδήποτε έχει έννομο συμφέρον μπορεί να την προσβάλει στο ΣτΕ εντός 60 ημερών. Βέβαια, το γεγονός ότι προβλήθηκε κάποτε ο νόμος και ότι το ΣτΕ τότε εξέτασε και την ουσία του έργου αποτελεί αυτόματα μια ασπίδα. Αυτή την στιγμή πιστεύουμε πως το να προσβάλει κανείς την άδεια έχει λίγες πιθανότητες να πετύχει. Όταν κάνει κάποιος ασφαλιστικά μέτρα το έργο εξελίσσεται μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου. Αν το δικαστήριο πει ότι πρέπει να διακοπούν τα έργα μέχρι την εκδίκαση τότε θα σταματήσουν για 3-4 εβδομάδες, αφού οι εκδικάσεις αυτών των υποθέσεων γίνονται σχετικά γρήγορα».

Για την διάρκεια και την χρηματοδότηση: «Τα χρήματα για να ξεκινήσει το έργο υπάρχουν στην Δικέφαλος. Εγώ έχω πειστεί ότι οι μέτοχοι έχουν όλη την διάθεση της χρηματοδότησης του έργου. Το βήμα της έκδοσης της οικοδομικής άδειας δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Δεν τελειώσαμε στην υψομετρική μελέτη. Τώρα έχουμε μια νέα διαδικασία μπροστά μας. Το έργο τεχνικά υπολογίζεται πως μπορεί να χτιστεί μεταξύ 20-24 μηνών. Έχει τύχει περίπτωση δίμηνης καθυστέρησης σε αυτό το έργο για ένα χαρτί επειδή ο υπάλληλος του υπουργείου είχε αρρωστήσει και ήταν ο μόνος που έκανε αυτή την δουλειά».

Για τις πηγές χρηματοδότησης: «Σε όλα αυτά τα μεγάλα έργα υπάρχουν πολλές πηγές χρηματοδότησης. Το γήπεδο της Μπιλμπάο κόστισε 213 εκατ. ευρώ και τους πήρε 10 χρόνια για να το σχεδιάσουν. Στο Μπιλμπάο χρηματοδότησε ο δήμος, η περιφέρεια, το κράτος, η Ευρώπη, τράπεζες και leasing. Η ΑΕΚ εξετάζει όλες τις πηγές».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.