«Η στρατιωτική επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράν συνιστά μια εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση σε μία πολύ ευαίσθητη περιοχή», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης, εκφράζοντας βαθιά ανησυχία «για την πιθανότητα γενικευμένης αποσταθεροποίησης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, η οποία θα έχει άμεσες συνέπειες και στην περιοχή μας».

«Η Ελλάδα ως μη Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. και ενεργό μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ οφείλει να σταθεί σταθερά υπέρ της ειρήνης, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών»
, σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Τονίζει ότι «ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. αυτή την εβδομάδα απαιτείται η κυβέρνηση να στηρίξει πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην αποκλιμάκωση». Ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι «η ειρήνη μέσω της διπλωματίας δεν είναι αδυναμία» αλλά «είναι στρατηγική ευθύνης απέναντι στην ανθρωπότητα» και πως «η χώρα μας πρέπει να είναι φωνή σταθερότητας και γέφυρα συνεννόησης στην περιοχή».

Πηγή: Καθημερινή

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θάνατος Μαζωνάκη: Τι είναι η προποφόλη, το φάρμακο που σκότωσε τον Μάικλ Τζάκσον

Προφυλακίστηκε ο 35χρονος για την επίθεση στην οδηγό ταξί στη Νέα Ιωνία - Τι υποστήριξε

H Κατερίνα Γαλανού Γενική Διεθύντρια του ΣΚΑΪ 100,3

Video από το ατύχημα με το αγωνιστικό αυτοκίνητο στο Αγρίνιo - Στη ΜΕΘ ο 31χρονος οδηγός

Θάνατος Μαζωνάκη: Ο ΙΣΑ ζητά συμπληρωματική ποινική δίωξη κατά των δύο γιατρών

Θάνατος Μαζωνάκη: «Μίλησε» το κινητό της γιατρού - Έσβησε συνομιλίες, αναζητούσε στην AI τρόπους επαναφοράς από μέθη

«Το μέλλον στα χέρια σας»: Πρόωρες εκλογές για τις 29 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο Σάντσεθ - Αιχμές για Νετανιάχου

12χρονη σκοτώθηκε από πυροβολισμούς μετά από καβγά για θέση στάθμευσης στις ΗΠΑ

Άγριος διαπληκτισμός στη Λάρισα: 21χρονος μαχαίρωσε υπεύθυνο καταστήματος

Τούρκος μαφιόζος μεταφέρθηκε ασυνόδευτος από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας στο νοσοκομείο