Η τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας και η αναμέτρηση με τη Ζιέλονα Γκόρα στην Πολωνία (19:45, Novasports 2) δεν έχει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό. Είναι σίγουρα πρώτος εδώ και καιρό. Τα κίνητρα, ωστόσο, δεν λείπουν.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να διευρύνουν το φετινό τους αήττητο σε 23 ματς, να γίνουν η τρίτη ομάδα που τελειώνει την πρώτη φάση με το απόλυτο (μετά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δις και την Μπαρτσελόνα μία φορά στο παρελθόν), να δείξουν ότι μπορούν να κερδίσουν και… εύκολα την ομάδα που τους έφερε πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη στο φάσμα της ήττα φέτος, αλλά και να «ζεσταθούν» εν όψει του νοκ άουτ ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει στους Πρίντεζη και Μπέγκιτς, που εκτίουν την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας τους και θα είναι διαθέσιμοι από το επόμενο ματς Ευρωλίγκας, όπως και στον Λο που έμεινε στην Αθήνα με πρόβλημα στο γόνατο. Οι εξετάσεις στον Αμερικανό δεν έδειξαν κάτι σοβαρό, καθώς έχει μαζέψει υγρό και χρειάζεται ξεκούραση, ωστόσο είναι αμφίβολος εν όψει Παναθηναϊκού. Στο τέλος της βραδιάς οι πρωταθλητές Ευρώπης θα γνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό και τη σύνθεση του νέου ομίλου τους στο Top 16, που αρχίζει στις 2 Ιανουαρίου.

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο, καθώς και μαθηματικά είναι εκτός Top 16. Όμως αντιμετωπίζουν την επίσκεψη του Ολυμπιακού ως μεγάλο αθλητικό γεγονός και το γήπεδο των πρωταθλητών Πολωνίας αναμένεται κατάμεστο.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Τολγκά Σαχίν (Τουρκία), Τζιανλούκα Ματιόλι (Ιταλία) και Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία).

Συντριπτική υπεροχή

Ο Ολυμπιακός υπερέχει συντριπτικά στη στατιστική σύγκριση με τη Ζιέλονα Γκόρα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καλύτερη επίθεση (80,1 πόντους κατά μέσο όρο έναντι 69,7) και άμυνα (72,6 έναντι 78,6), ενώ υπερέχουν σε ευστοχία σε βολές (70,5% έναντι 68%), δίποντα (56,2% έναντι 52,9%), αμυντικά ριμπάουντ (24,2 έναντι 23,7), ασίστ (18,6 έναντι 15,6), κλεψίματα (5 έναντι 3,3). τάπες (4,8 έναντι 2,3) και αξιολόγηση (91,2 έναντι 68,6). Οι Πολωνοί υπερέχουν μόνο σε ριμπάουντ συνολικά (33,9 έναντι 33) και επιθετικά (10,2 έναντι 8,8), αλλά και… λάθη (13,2 έναντι 12,3).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αιχμές Ομπράντοβιτς μετά το ντέρμπι του Βελιγραδίου: «Αποτύχαμε να προσαρμοστούμε στα κριτήρια της διαιτησίας...»

«Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κόσμο μας, δεν εγκαταλείπουμε τη μάχη»: Το μήνυμα του Ολυμπιακού στον κόσμο του

Ευρωλίγκα: MVP της 15ης αγωνιστικής οι Κλάιμπερν και Γουόκερ

Επιστρέφει στα μέσα Ιανουαρίου ο Καρλίκ Τζόουνς

Μπαρτζώκας: «Ήμασταν πολύ κακοί αμυντικά, αποτύχαμε τελείως στο πλάνο μας»

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την ήττα του Ολυμπιακού από την Μπαρτσελόνα

Ντόρσεϊ στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Ήμασταν πολύ σοφτ - Δεν πρέπει να πανικοβληθούμε» - Τι είπε για Μόντε Μόρις

Ντόρσεϊ: «Δεν ήμασταν καλά πνευματικά, έκανα πολλά λάθη και το παίρνω πάνω μου»

«Χωρίς άμυνα δεν μπορείς να διακριθείς στην Ευρωλίγκα»: Το σχόλιο Ζέρβα μετά την ήττα από του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη

Πασκουάλ: «Μετρά το ότι παίξαμε καλό μπάσκετ, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα»