Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν με 88-68 των νεοφώτιστων και έδειξαν σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ενόψει της συνέχειας της Ευρωλίγκας, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους. Αντίθετα, οι Θεσσαλοί γνώρισαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα τους και βρίσκονται σε άσχημη βαθμολογική θέση.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη επέβαλαν από νωρίς τον ρυθμό τους και έφτασαν τη διαφορά και στο +39 στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως στο τέλος χαλάρωσαν και αυτή έπεσε στο -20.

Κορυφαίοι των νικητών οι Γιάνκοβιτς με 17 και Παππάς με 15 πόντους, ενώ από την ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη ξεχώρισε ο Γκρέιντζερ με 23 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 12-2 και 15-3, έχοντας πολλές επιθετικές επιλογές από όλες τις θέσεις και καταπληκτική άμυνα, που συνυπογραφόταν από την υπεροχή των «πράσινων» στις βολές και στα τρίποντα, όπως και στα περισσότερα ριμπάουντ. Ο Λάσμε έφερε το +13 για τους φιλοξενούμενους, όπως έκανε και ο Ματσιούλις λίγο αργότερα. Η άμυνα του Παναθηναϊκού βοήθησε τον Λάσμε να κάνει το 9-24 και αργότερα το 9-26, με τον Γκαμπονέζο να ολοκληρώνει το πρώτο δεκάλεπτο στο +17.

Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα εκπληκτικό 9-0 στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, εκμεταλλευόμενοι τη χαλάρωση της αντίπαλης άμυνας και μείωσαν στο -8, χάρη στους Γεωργάκη και Ματαλόν. Όμως, οι «πράσινοι» απάντησαν στη συνέχεια με ένα δικό τους σερί 12-0 και έφτασαν τη διαφορά στο +20, χάρη στους περιφερειακούς τους. Η μεγάλη διαφορά στις ασίστ και στις στατιστικές κατηγορίες στα σουτ έφεραν τη διαφορά στο +18 με +20, με τους Γκιστ και Μπράμο να τη φέρνουν στο +21 και +23 αντίστοιχα, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο +21.

Στο 28-48 στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 6-0 και προηγήθηκε με +27, έχοντας επιθετικό πλουραλισμό και καταπληκτική άμυνα. Στο 30-57, ένα νέο σερί 12-0 των «πράσινων» έφερε το +39, με πρωταγωνιστή τον Γιάνκοβιτς και τους υπόλοιπους περιφερειακούς και την πλήρη υπεροχή σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Οι Θεσσαλοί έκαναν ένα σερί 7-0 σε εκείνο το διάστημα και μείωσαν στο -32, χάρη στον Γιαννακίδη, όμως, ένα επιμέρους σκορ 5-4 για τους «πράσινους» ολοκλήρωσε το τριαντάλεπτο στο +31.

Στο πρώτο τετράλεπτο της τέταρτης περιόδου, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 81-44, με τη διαφορά να κυμαίνεται σε εκείνο το διάστημα στο +32 και +35 για τους παίκτες του «Αρτζι». Οι γηπεδούχοι έκαναν κάποια μικρά σερί και την έριξαν στο -29, εκμεταλλευόμενοι τη χαλάρωση των φιλοξενούμενων και τελικά με νέο σερί 9-0 μείωσαν στο τελικό -20, έχοντας στο τέλος καλύτερα ποσοστά στα τρίποντα. Ετσι, οι "πράσινοι" έφτασαν τις 600 νίκες στη μεγάλη κατηγορία.


Δεκάλεπτα: 12-29, 26-47, 42-73, 68-88

ΤΡΙΚΑΛΑ: Γιούιν 2, Γιαννακίδης 5, Πέτροβιτς 5, Κόμματος 9, Γκρέιντζερ 23, Δεληγιάννης 1, Ματαλόν 11, Γεωργάκης 3, Μουτακαμπίρ 9

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαραλαμπόπουλος 3, Μπράμος 7, Κάρι 14, Φώτσης 5, Λάσμε 10, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 7, Παππάς 15, Γιάνκοβιτς 17, Ματσιούλις 7


*Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έγινε ο έκτος μπασκετμπολίστας που έφτασε τα 500 τρίποντα στη διοργάνωση.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πετρίδης: «Συνεχίζει να αδικεί τον εαυτό του ο Παναθηναϊκός, τεράστια η ευθύνη και των παικτών»

Πολυτιμότερος της αγωνιστικής ο Πίτερς

Παναθηναϊκός ΑΟ: «Κωμικοτραγικές πρακτικές του Ολυμπιακού, μάχη για να σκηνοθετηθεί ένα βίντεο με δήθεν επίθεση»

«Κάποιες φορές μπορεί να πέσουμε σε λακούβα, να εμπιστεύεστε τον οδηγό»: Το μήνυμα Γιαννακόπουλου με παλιές δηλώσεις

Εθνική Γυναικών: Άρχισε η προετοιμασία για τα προκριματικά-Νοκ άουτ η Καρλάφτη

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ζητά τιμωρία έδρας για την ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού!

Η μυθική ανατροπή και το game winner του Έντλερ-Ντέιβις: Τα highlights από τη νίκη του Ηρακλή επί του Παναθηναϊκού

Αταμάν: «Είμαστε στη χειρότερή μας κατάσταση - Στόχος αυτήν τη στιγμή τα playoffs, δεν μπορούμε να λέμε για Final Four»

Το ευρηματικό μπλουζάκι οπαδού του Ηρακλή με Χατζηπαναγή ως… Άγιο!

Έντλερ-Ντέιβις μετά το buzzer beater: «Δακρύζουν τα μάτια μου, κλαίω από χαρά - Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ»