O Πιέρ Ντρεοσί έχει ήδη σηκώσει τα... μανίκια και αναλαμβάνει δουλειά στον Παναθηναϊκό!

Ο πολύπειρος Γάλλος θα είναι ο νέος γενικός διευθυντής των «πράσινων» και καλείται να διορθώσει τα κακώς κείμενα που άφησαν Ντάνι Πογιάτος και Τσάβι Ρόκα, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ομάδα σε όλα τα επίπεδα!

Ποιος είναι, όμως, ο Πιερ Ντρεοσί; Ζητήσαμε την βοήθεια δύο ανθρώπων από την γαλλική... πιάτσα, τον Μισέλ Μπουνέλ, τεχνικό διευθυντή επί σειρά ετών στις σπουδαίες ακαδημίες της Χάβρης, αλλά και του ατζέντη Κριστόφ Μονγκαΐ που έχει συνεργαστεί αρκετές φορές μαζί του.

Σύμφωνα με αυτούς, ο Ντρεοσί είναι ένας άνθρωπος που στο μυαλό του έχει μόνο τη νίκη και στόχος του είναι να βελτιώνει διαρκώς κάθε ομάδα στην οποία εργάζεται. Έχει καταφέρει να μεγαλώσει το εκτόπισμα της Ρεν και της Παρί (σσ. Paris FC), ενώ μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του είχε το γεγονός πως οι δύο αυτές ομάδες έχουν καλές ακαδημίες, με τις οποίες αρέσει να δουλεύει και να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές από αυτές.

Παράλληλα, αναφέρουν πως είναι καλός στο μεταγραφικό κομμάτι, τόσο γιατί έχει διασυνδέσεις και μπορεί να φέρει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όσο και γιατί είναι καλός στις πωλήσεις, ενώ τον χαρακτηρίζουν ως έναν εργατικό άνθρωπο που στηρίζεται στην πειθαρχία και την οργάνωση.

Αναλυτικά όσα είπαν στο sportfm.gr και στον Γιώργο Τσανάκα ο Μισέλ Μπουνέλ και ο Κριστόφ Μονγκαΐ:

-Πρώτα από όλα θέλω να μάθω τον χαρακτήρα του, αλλά και μερικά στοιχεία του ως διευθυντής ποδοσφαίρου...
Μπουνέλ: «Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ σκληρά σε κάθε ομάδα που έχει πάει, αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του χαρακτήρα του. Έχει επίσης τρομερές γνώσεις πάνω στο ποδόφαιρο. Του αρέσει όμως η ομάδα που δουλεύει να έχει πάνω από όλα πειθαρχία και οργάνωση».
Μονγκαΐ: «Είναι πολύ καλός ως άνθρωπος και με εξαιρετικό χαρακτήρα. Έχει γνώσεις, μπορεί να φέρει καλούς ποδοσφαιριστές και ξέρει να επιλέγει τους κατάλληλους παίκτες. Βέβαια, όλα αυτά εξαρτώνται πάντα και από το μπάτζετ που θα έχει».

-Ποια είναι η οπτική του για το ποδόσφαιρο, ποια είναι η φιλοσοφία του;
Μπουνέλ: «Του αρέσει να βελτιώνει τις ομάδες, να τις βοηθάει να ανεβαίνουν επίπεδο αυτές και οι ακαδημίες του. Με αυτόν η Ρεν μεγάλωσε ως ομάδα, το ίδιο και η Παρί που ήταν μια ομάδα τρίτης κατηγορίας και τώρα βρίσκεται στην κορυφή της Ligue 2. Επίσης, τόσο η Ρεν όσο και η Παρί είναι ομάδες με καλές ακαδημίες και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στη δουλειά του».
Μονγκαΐ: «Είναι ένας ανοιχτόμυαλος άνθρωπος, που του αρέσει να προοδεύει διαρκώς αλλά και να ακολουθεί την πρόοδο του ποδοσφαίρου. Τον ξέρω πολύ καλά ως άνθρωπο και επαγγελματία, έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές. Τον εμπιστευόμουν απόλυτα σε όσα μου έλεγε, είναι εξαιρετικός στη δουλειά του, ένας επαγγελματίας».



-Γιατί είναι τόσο γνωστός στην Γαλλία; Τι έχει καταφέρει στο ποδόσφαιρο, από τη στιγμή που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια;
Μπουνέλ: «Έχει πολύ καλές γνώσεις στο να βελτιώνει τις ακαδμίες και να βγάζει ποδοσφαιστές από αυτή, κάτι που έκανε στην Ρεν με μεγάλη επιτυχία. Η Ρεν είναι μια ομάδα που της αρέσει να δουλεύει με τις ακαδημίες της. Επίσης, καταλαβαίνει απόλυτα το ποδόσφαιρο και το τι βλέπει, τόσο γιατί ήταν ποδοσφαιριστής όσο και γιατί ήταν προπονητής. Έχει βαθιά γνώση και ξέρει να... στρατολογεί νέους ποδοσφαιριστές».
Μονγκαΐ: «Έκανε τρομερή δουλειά τόσο στη Λιλ όσο και στην Ρεν. Το όνομά του άρχισε να μεγαλώνει και να γίνεται γνωστό μέσα από αυτές τις ομάδες, αλλά και λόγω των πωλήσεών του και της σκληρής και οργανωτικής δουλειάς του».

-Πέρασε 11 χρόνια στη Ρεν και από διαφορετικούς ρόλους στην ομάδα...
Μπουνέλ: «Στην Ρεν είχε περάσει έναν χρόνο ως προπονητής και μετά είχε το γενικό κουμάντο του ποδοσφαιρικού τμήματος, σαν αθλητικός διευθυντής αλλά έκανε πάρα πολλά πράγματα. Κατάφερε να την κάνει μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Βελτίωσε τις ακαδημίες της που ήταν ήδη καλές, ενώ καλές ακαδημίες είχε και η Παρί που πήγε στη συνέχεια. Η Ρεν αυτή τη στιγμή είναι στις πέντε καλύτερες ομάδες της Ligue 1».
Μονγκαΐ: «Μέσα από τη δουλειά του, σαν προπονητής αρχικά αλλά και διευθυντής ποδοσφαίρου μετά, η Ρεν είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Όταν ανέλαβε η Ρεν δεν ήταν καμιά σπουδαία ομάδα με μεγάλες βλέψεις. Έκανε καλές μεταγραφές και ανέβασε παιδιά από την ακαδημία, ενώ κατάφερε να κάνει και πολύ καλές πωλήσεις. Κάθε χρόνο δημιουργούσε μια απαιτητική ομάδα, είχε ως στόχο να τερματίζει διαρκώς όλο και πιο ψηλά στην βαθμολογία. Πέρυσι, η Ρεν ήταν στην πεντάδα. Όλοι στη Ρεν ήταν πολύ ευχαριστημένοι με τον Ντρεοσί».



-Δούλεψε στην Παρί και την φετινή σεζόν τα πάει περίφημα, όντας πρώτη στην 2η κατηγορία. Είναι δικό του δημιούργημα η φετινή ομάδα;
Μπουνέλ: «Στην Παρί ήταν αθλητικός διευθυντής (σσ. ή διευθυντής ποδοσφαίρου). Κατάφερε να κάνει την Παρί την δεύτερη καλύτερη ομάδα στο Παρίσι, να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να βρίσκεται σε καλή θέση, διεκδικώντας την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας. Όπως είπα και νωρίτερα πολλές φορές, βοηθάει τις ομάδες να μεγαλώνουν».
Μονγκαΐ: «Ναι, ακριβώς. Δούλεψε για δύο χρόνια στην Παρί και έχτισε μια ομάδα που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και μπορεί να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία. Ένα μεγάλο μέρος της φετινής της επιτυχίας είναι δικό του».

-Όσον αφορά τις διασυνδέσεις του στο ποδόσφαιρο; Τι μπορεί να προσφέρει μέσω αυτών στον Παναθηναϊκό;
Μπουνέλ: «Γνωρίζει πολύ κόσμο και άριστα την αγορά της Γαλλίας, ο στόχος του νομίζω στον Παναθηναϊκό θα είναι όπως και στις άλλες του ομάδες, να τον βοηθήσει να προοδεύσει και να βελτιώνεται διαρκώς».
Μονγκαΐ: «Είναι στο ποδόσφαιρο... δεν ξέρω και εγώ από πότε (σσ. γέλια), από τα πέντε του μπορεί! Έχει πολλές διασυνδέσεις, όχι μόνο στην Γαλλία αλλά και σε όλο την Ευρώπη και στον κόσμο γενικότερα. Ξέρει τους πάντες, έχει δουλέψει με πάρα πολύ κόσμο».



-Τι πιστεύεις πως μπορεί να φέρει στον Παναθηναϊκό; Τι μπορεί να αλλάξει σε μια ομάδα και ποια πιστεύεις θα είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνει;
Μπουνέλ: «Δεν γνωρίζω πολλά για τον Παναθηναϊκό και την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, ξέρω όμως πως είναι ένας μεγάλοες σύλλογος. Αλλά είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσει τον σύλλογο να μεγαλώσει κι άλλο! Φυσικά, θα εξαρτηθεί από τις αρμοδιότητες που θα έχει, από το τι θα του επιτρέπουν να κάνει και τι δεν θα του επιτρέπουν να κάνει! Σίγουρα, οι ικανότητές του είναι μεγάλες, θα φέρει μεγαλύτερη πειθαρχία στην ομάδα και θα την βοηθήσει με το δίκτυό του και τις διασυνδέσεις του».
Μονγκαΐ: «Μπορεί να αλλάξει τη νοοτροπία της ομάδας. Στο μυαλό του υπάρχει πάντα η λέξη νίκη. Θέλει να κερδίζει, να κερδίζει και να... κερδίζει! Θέλει να βελτιώνει συνεχώς την ομάδα, να ενισχύσει με μεγαλύτερη ποιότητα το ρόστερ. Είναι πάρα πολύ καλό για τον Παναθηναϊκό που θα τον έχει στην ομάδα του».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube