Η εικόνα αθλητών να γονατίζουν ως φόρο τιμής για το κίνημα BlackLivesMatter οδήγησε την ομοσπονδία των Ολυμπιακών αγώνων να απαγορεύσει οποιαδήποτε κίνηση αφού πιστεύει πως θα ξεσπάσουν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες και για άλλα ζητήματα.

Αυτό προκάλεσε τη διαίρεση των αθλητών σε εκείνους που αντιτίθενται στην απόφαση και σε εκείνους που βρίσκουν ορθή τη στάση της διοργανώτριας Αρχής.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θα είναι επίκεντρο αυτή η στιγμή και θα υπάρχει κάποιος που θα διαμαρτύρεται για το BlackLivesMatter, κάποιος που θα αντιδρά για κοινωνική υπεροχή, κάποιος για κάτι άλλο. Αυτό θα ήταν απαίσιο. Υποτίθεται πως είναι η προσωπική σου στιγμή όταν έχεις κερδίσει ένα μετάλλιο», δήλωσε η Κρίστι Κόβεντρι, επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Παρά το γεγονός ότι η απαγόρευση είναι σε ισχύ και απομένουν τουλάχιστον 12 μήνες μέχρι να διοργανωθεί αυτή η παγκόσμια γιορτή όπως θεωρούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι αρμόδιοι φορείς αφήνουν να εννοηθεί πως ίσως να το επανεξετάσουν το ζήτημα όσο πλησιάζει ο καιρός.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πιο ακριβό event των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 ο τελικός του μπάσκετ

Η ΔΟΕ αναστέλλει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις αθλητικές διοργανώσεις και ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές της χώρας!

Απόφαση ορόσημο: Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πριμ πρόκρισης για τους αθλητές που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Το 2029 με νέα διαδικασία η επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036»

Η ΔΟΕ σταματά τη συμμετοχή των τρανς και ιντερσεξ ατόμων σε αγώνες γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ο Πύρρος Δήμας υπέγραψε στον Τοίχο των Ολυμπιονικών

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις