«Ιστορικό επίτευγμα της επιστήμης: Καρδιά χοίρου μεταμοσχεύθηκε σε άνθρωπο», έγραφαν τα ΜΜΕ τον περασμένο Ιανουάριο, με το βλέμμα τότε στραμμένο στην «περιπέτεια» του 57χρονου Αμερικανού, Ντέιβιντ Μπένετ.

Ο Μπένετ έγινε τον περασμένο Ιανουάριο ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο, στον οποίο πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση καρδιάς γενετικά τροποποιημένου χοίρου.

Η κατάσταση της υγείας του ήταν, μάλιστα, καλή τις πρώτες ημέρες μετά την πειραματική επτάωρη επέμβαση, στην οποία είχε υποβληθεί από γιατρούς του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.

Στην πορεία ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του 57χρονου θα επιδεινωνόταν, με αποτέλεσμα τελικώς εκείνος να αφήσει την τελευταία του πνοή στο Μέριλαντ την περασμένη Τρίτη.

Οι γιατροί του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ δεν αποκάλυψαν τα ακριβή αίτια θανάτου του Μπένετ.

Υπογράμμισαν, ωστόσο, ότι μέσα από την εν λόγω προσπάθεια «απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις».

Το επόμενο ερώτημα, σύμφωνα με το Associated Press, είναι εάν οι επιστήμονες έχουν μάθει πια αρκετά μέσα από την εμπειρία του Μπένετ και από κάποια άλλα πρόσφατα πειράματα με γονιδιακά τροποποιημένα όργανα χοίρου, ώστε να μπορέσουν να πείσουν την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) να δώσει το πράσινο φως για κλινικές δοκιμές με άλλα όργανα όπως για παράδειγμα νεφρά.

Πηγή: Kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γαλλία: Ξεκίνησε η κεντρική πορεία στο Παρίσι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Δακρυγόνα και κανόνια νερού σε διαδηλωτές

Μερτς: «Τεράστια απειλή» για τη Γερμανία η Ρωσία - Προειδοποιεί για προσπάθειες αποσταθεροποίησης

Pizza Fan: Τα χρήματα σε σακουλάκια στο σπίτι του «υπαρχηγού» και οι διάλογοι-φωτιά

Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

Ιορδανία: Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στους 8 οι νέκροί

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του