Έχασε το πρωί τη μάχη με τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ο Γιώργος Δελαστίκ.

Ο Γιώργος Δελαστίκ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου 1952. Σπούδασε ηλεκτρολόγος–μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας.

Ξεκίνησε να δουλεύει στη δημοσιογραφία το 1979. Εργάστηκε στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Πρώτη, Το Παρόν, Καθημερινή, Ελευθερία Λάρισας και Έθνος (απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε το 2015) και στο περιοδικό Επίκαιρα. Το 1989 ίδρυσε το μηνιαίο περιοδικό Πριν στο οποίο διετέλεσε διευθυντής και στη συνέχεια στην εφημερίδα Πριν. Εργάστηκε επίσης ως αναλυτής στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα: Δίαυλος 10, ΑΝΤ1 και MEGA.

Πραγματοποίησε δημοσιογραφικές αποστολές σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Έγραψε πέντε βιβλία (Το τέλος των Βαλκανίων, Αποκάλυψη Τώρα – Ο δρόμος προς τη μονοκρατορία, Η νέα Γιάλτα, Συνωμοσία στη Μεσόγειο, Αφγανιστάν) και συμμετείχε σε πολλά άλλα.

Από φοιτητής εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα κι έγινε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Το 1989 αποχώρησε διαφωνώντας με την κυβέρνηση Τζαννετάκη και και πήρε ενεργά μέρος στη συγκρότηση του ΝΑΡ και των μετωπικών σχημάτων που εν συνεχεία δημιουργήθηκαν. Ήταν υποψήφιος βουλευτής σε πολλές αναμετρήσεις με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Αντιπολίτευσης, του ΜΕΡΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τα τελευταία χρόνια της ενεργού πολιτικής του δράσης συμμετείχε και συνέβαλε με τις ιδέες και τη γνώση του στις προσπάθειες και τις αναζητήσεις για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό σχέδιο.

Ο Γιώργος Δελαστίκ όλα τα χρόνια της ζωής του παρέμεινε σταθερός στην ιδεολογία του και εργάστηκε με αξιοπρέπεια. Μέσα από την αρθρογραφία του πάλεψε ενάντια στη φτώχεια και την αδικία, τίμησε τους λαϊκούς αγώνες και την Αριστερά.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη στο Κιλκίς ο άνδρας που πυροβόλησε και σκότωσε 45χρονο

Ασπρόπυργος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους οδηγός λεωφορείου μετά την καταγγελία 27χρονης για βιασμό

Επτά νεκροί από την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν της Δυτικής Όχθης

Κιλκίς: 54χρονος πυροβόλησε και σκότωσε στην κτηνοτροφική του μονάδα έναν 45χρονο

Φωτιά σε ΙΧ στην Αττική Οδό, τροχαίο στον κόμβο Αμπελοκήπων - Ποιοι δρόμοι είναι μποτιλιαρισμένοι

Kαιρός: Ζέστη και αφρικανική σκόνη την Τρίτη - Στους 35 βαθμούς «σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος

Περού: Τουλάχιστον 19 νεκροί σε δύο δυστυχήματα με επιβατικά βαν

Ελβετία: Νεκρό σε δάσος βρέθηκε 6χρονο κοριτσάκι που είχε εξαφανιστεί από παιδικό πάρτι

Απίστευτο σκηνικό στη Ρωσία: Πρόστιμο 550 δολαρίων σε 25χρονο γιατί έβαψε τα μαλλιά του σχεδόν στα χρώματα της Ουκρανίας

Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε και λήστευε ηλικιωμένους σε Αττική και Πελοπόννησο - Πώς δρούσε