Η καθυστέρηση στις συζητήσεις με τη Formula 1 για την ανανέωση της συνεργασίας τους έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της Pirelli, σε σημείο που οι επίσημοι προμηθευτές ελαστικών να απειλούν με παραίτηση αν δεν ξεκαθαρίσει σύντομα η κατάσταση.

«Κανονικά το Σεπτέμβριο θα πρέπει να πούμε στις ομάδες όσα χρειάζεται να ξέρουν για τα ελαστικά εν όψει του επόμενου πρωταθλήματος. Είμαστε ήδη στα μέσα Μαΐου και φαντάζεστε πόσο άσχημο είναι που δεν έχουμε ακόμη υπογράψει. Ίσως και να μην είμαστε καθόλου στη Formula 1 του χρόνου», δήλωσε εμφανώς δυσαρεστημένος ο ισχυρός άνδρας της Pirelli Πολ Έμπερι, και πρόσθεσε:

«Κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να πάρει μία απόφαση. Τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ γιατί οι αλλαγές που καθιερώνονται από του χρόνου είναι σημαντικές για το άθλημα και χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις. Πιθανώς να χρειαστεί ολοκληρωτική ανακατασκευή των ελαστικών για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των νέων κινητήρων και αυτό θέλει χρόνο. Έτσι όσο περισσότερο καθυστερούμε, τόσο πιο απίθανο είναι να τα καταφέρουμε και στο τέλος πιθανώς να πούμε ότι δεν έχουμε το χρόνο για να φέρουμε τη δουλειά εις πέρας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!