Απεργία διαρκείας εξήγγειλαν οι πωλητές στις λαϊκές αγορές από την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου, μέχρι που θα ανατραπεί, όπως λένε, ο νέος νόμος που αλλάζει το καθεστώς αδειοδότησης των Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, «η αλλαγή αυτή καταργεί την ισοβιότητα της άδειάς μας και εισάγει την ισχύ της για τρία χρόνια και στη συνέχεια τη διεκδίκηση επαναδειοδότησής μας, μαζί με τους υπόλοιπους αιτούντες αδείας.

Ουσιαστικά καταργεί:

1. Κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητάς μας, αφού τα τρία χρόνια δεν είναι ικανός χρόνος απόσβεσης οποιασδήποτε επένδυσής μας.

2. Την υιοθέτηση και εξυπηρέτηση οποιουδήποτε οικογενειακού και προσωπικού στόχου, αφού δεν θα γνωρίζουμε αν μετά από τρία χρόνια θα έχουμε εργασία ή όχι.

3. Τη λαϊκότητα, την αμεσότητα, την ανάπτυξη προσωπικής επαφής στο πιο ζωντανό τμήμα του εμπορίου στη χώρα μας, αφού οι πωλητές θα εναλλάσσονται ανά τριετία.

Έχουμε μάλιστα την πεποίθηση ότι σύντομα και πάντως πριν από την 31/10/2014, που "αυτοδικαίως λήγει" η άδειά μας, θα έχουν νομοθετήσει και την είσοδο των εταιριών στον χώρο των λαϊκών αγορών, έτσι ώστε και το υπαίθριο εμπόριο να αλωθεί από τα ολιγοπώλια.

Η όλη πολιτική τους, επειδή εφαρμόζεται αιφνιδιαστικά, χωρίς κανένα διάλογο, αντιδημοκρατικά και καταστρέφει τις ζωές μας, τις οικογένειες μας, το παρόν και το μέλλον μας, μαζί με όλα τα άλλα μέτρα που ήδη έχουν πάρει, αποφασίσαμε να κατέβουμε σε απεργία διαρκείας.

Όσο αντέξουμε.

Τους προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους τόσο στην επαφή μας με το καταναλωτικό κοινό όσο και στην ενεργή συνεργασία του κλάδου μας με τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς φορείς του εμπορίου και της παραγωγής.
Δεν θα λυγίσουμε, μέχρι να νικήσουμε».

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Στάρμερ: «Λάθος» η επιβολή δασμών σε συμμάχους - Ένας εμπορικός πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον κανενός

Η χρυσή εποχή των κινεζικών πανεπιστημίων: Ποια κάνουν τη διαφορά στις διεθνείς λίστες

Συναγερμός στο λιμάνι του Πειραιά: ΙΧ έπεσε στη θάλασσα - Σώα η οδηγός

Ξέσπασε «πόλεμος» μετά τις απειλές Τραμπ: Απαράδεκτοι οι δασμοί για τη Γροιλανδία, λένε Νορβηγία - Δανία

«Όλα σείστηκαν»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη σύγκρουση τρένων στην Ισπανία

Επιστολή Τραμπ προς τον Νορβηγό πρωθυπουργό: «Δεν αισθάνομαι πλέον την υποχρέωση να σκέφτομαι αποκλειστικά την ειρήνη»

Μεθυσμένος οδηγός στην Κρήτη παραβίασε όλο τον ΚΟΚ και έπεσε πάνω σε περιπολικό

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό για τρεις ημέρες - Ποιες λωρίδες κλείνουν

Κόλαση φωτιάς σε εμπορικό κέντρο στο Καράτσι: Τουλάχιστον 11 νεκροί, περισσότεροι από 60 αγνοούμενοι

Τραγωδία στην Ισπανία: Τουλάχιστον 39 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τη σύγκρουση τρένων