Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου οι μηχανοδηγοί αντιδρώντας, όπως υποστηρίζουν, στις πρόσφατες απολύσεις τριών μηχανοδηγών από την Hellenic Train.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) αναφέρει:

«Το Σωματείο μας πραγματοποιεί 24ωρη απεργία την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου ενάντια στις πρόσφατες απολύσεις στην Hellenic Train, μέλος του Ομίλου Ferrovie Dello Stato.

Η εταιρεία απέλυσε χωρίς καμία προειδοποίηση μέσα στον Αύγουστο τρεις έμπειρους μηχανοδηγούς που ανήκαν σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, (αντιμετώπιζαν –μετά από 42 και πλέον χρόνια δουλειάς– προβλήματα υγείας).

Στην πρόσφατη συνάντηση του Σωματείου μας οι εκπρόσωποι της Hellenic Train δήλωσαν πως η εταιρεία στα πλαίσια της “αναδιοργάνωσής της” επιλέγει να απολύει όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση (για να έχουν λιγότερες συνέπειες ανέφεραν – ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο) και όσους έχουν προβλήματα υγείας!

Την ίδια ώρα που απολύει εργαζομένους, η Hellenic Train, εταιρεία που επιδοτείται με 50 και πλέον εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από το ελληνικό Δημόσιο, κατά την προσφιλή της τακτική αναγκάζει σε υπερεργασία (εργασία σε ημέρες ανάπαυσης) τους μηχανοδηγούς, ενώ δεν έχει χορηγήσει τις κανονικές άδειες του 2024 σε μέρος του προσωπικού!

Για την ημέρα της απεργίας το Σωματείο μας έχει διαθέσει το προβλεπόμενο από τον Νόμο προσωπικό ασφαλείας για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών».

Τέλος, καλεί τη διοίκηση της Hellenic Train να πάρει πίσω όλες τις απολύσεις εργαζομένων και δηλώνει «ο αγώνας μας ενάντια σε αυτές θα είναι διαρκής».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος

Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Αποκλείστηκε το αεροδρόμιο Χανίων, ένας αστυνομικός τραυματίας - Αγρότες μπήκαν στην πίστα του «Ν.Καζαντζάκης»

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 47χρονος για τον θάνατο 71χρονου - Του επιτέθηκε με γροθιές ενώ έβγαζαν βόλτα τα σκυλιά τους

Aντιμέτωπo με τη χειρότερη επιδημία χολέρας εδώ και 25 χρόνια το Κονγκό!

Προς αποκλεισμό των αεροδρομίων Ηρακλείου και Χανίων οι αγρότες της Κρήτης

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ. για επίθεση στο ΑΤ Κυψέλης: «Εμφανίστηκαν από διαφορετικές κατευθύνσεις»

Αυτά είναι τα 30 κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια για σπουδές Βusiness

Μητσοτάκης για αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή - Καλό ο διάλογος να γίνει με δρόμους ανοιχτούς»

Eργατικό ατύχημα στην Πάτρα: 64χρονος έπεσε από οικοδομή - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση