Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις φορολογικές και κτηματικές υπηρεσίες, ενώ στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, οι εφοριακοί προχωρούν στην κινητοποίηση, καθώς -όπως και η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- διαπιστώνουν ότι οι αποδοχές τους δεν επαρκούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Παράλληλα, τονίζουν ότι στις φορολογικές υπηρεσίες επικρατεί έντονη πίεση στην εργασία, με υψηλούς και συχνά ανέφικτους στόχους, καθώς και συνεχή επίκληση του λεγόμενου «διευθυντικού δικαιώματος». Επιπλέον, αναφέρουν πως η δημιουργία κεντρικοποιημένων δομών, όπως τα ΚΕΦΟΔΕ, ΚΕΦΟΚ και ΕΛΚΕ, κυρίως σε Αττική και Θεσσαλονίκη, έχει επιφέρει σημαντικές δυσκολίες τόσο για τους υπαλλήλους –όπως οι μεγάλες αποστάσεις μετακίνησης– όσο και για τους πολίτες.

Στην απεργιακή κινητοποίηση έχει εκφράσει τη στήριξή της και η ΑΔΕΔΥ.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κρήτη: Κύκλωμα trafficking έφερνε γυναίκες από τη Ρουμανία και τις εξέδιδε – Τρεις συλλήψεις, αναζητείται 31χρονος

Υπόθεση Μαζωνάκη: «Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα πώς έπαθε ανακοπή» – Οι απολογίες των δύο γιατρών

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Αχαΐα - Αισθητός στην Πάτρα και στις γύρω περιοχές

Νέα έρευνα στο σπίτι του Γιώργου Μαζωνάκη - Τι αναζητά η αστυνομία

Νεκρή 58χρονη τουρίστρια από κεραυνό κοντά στη Λίνδο

Τουλάχιστον 5.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σε βιαιότητες συμμοριών στην Αϊτή από τον Ιανουάριο

Δήμος Αθηναίων για Γκράβα: Δεν εντοπίστηκε διαρροή αερίου στον πρώτο έλεγχο

Γκράβα: Εκκενώθηκε σχολικό συγκρότημα μετά από αναφορά για οσμή αερίου

Δεμένα τα πλοία από τον Πειραιά ως τις 20:00 - Απαγορευτικό απόπλου και από Ραφήνα, Λαύριο

Στο 5,1% εκτοξεύθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο - Στο 3,8% σκαρφάλωσε στην Ευρωζώνη