Παίκτες που τον γνώρισαν αμούστακοι και είναι πλέον μύθοι. Φίλαθλοι που καμάρωσαν το δημιούργημά του να σαρώνει τα πάντα. Αντίπαλοι που στενάζουν από ανακούφιση. Όλοι εκτός των… τελευταίων υποκλίθηκαν στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο τελευταίο του παιχνίδι ως προπονητής των «κόκκινων διαβόλων».

Χωρίς ίχνος αμηχανίας, ο Σκωτσέζος έφτασε στο δεύτερο σπίτι του και όταν μπήκε για ύστατη φορά με προορισμό τον πάγκο, γνώρισε απίστευτη αποθέωση από τον κόσμο που είχε κατακλύσει τις εξέδρες.

Με χαρτόνια λοιπόν να σχηματίζουν σ’ αυτές τη λέξη «champions» και περιμετρικά τους αριθμούς 26 (τα χρόνια που έκατσε στον πάγκο της Γιουνάιτεντ), 20 (τα πρωταθλήματα του συλλόγου) και 13 (τα πρωταθλήματα που κατέκτησε ο ίδιος), οι παίκτες των δυο ομάδων δημιούργησαν το περίφημο «Guard of Honour».

Διασχίζοντάς το λοιπόν με την παροιμιώδη ψυχραιμία στο πρόσωπο και την κλασική… τσίχλα στο στόμα, κατευθύνθηκε τελευταία φορά στον πάγκο. Εκεί όπου περίμεναν για αυτόγραφα δεκάδες παιδιά -απ’ αυτά που εξαιτίας του γνώρισαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως κυρίαρχο στην ποδοσφαιρική Αγγλία!



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube