Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την παραδοχή της διοίκησης Γιάννη Μπουτάρη ότι το 2011 ο δήμος Θεσσαλονίκης δαπάνησε 1,7 εκατ. ευρώ για... δημόσιες σχέσεις.

Το μείζον θέμα προέκυψε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και της έγκρισης του ισολογισμού του 2011.

Στον ισολογισμό αναφέρεται ότι τα έξοδα λειτουργίας δημοσίων σχέσεων ανήλθαν σε 1.733.821,07 ευρώ. Όμως ο δήμος έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Πρόκειται για ποσό που καλύπτει έξοδα αθλητικών δραστηριοτήτων και οργάνωσης κοινωνικών δραστηριοτήτων, δαπάνες λειτουργίας των συσσιτίων, έξοδα αδελφοποιήσεων, δαπάνες για εορταστικές εκδηλώσεις, δαπάνες για συμμετοχές σε συνέδρια, συναντήσεις και διαλέξεις στο εσωτερικό κλπ.».

Ακόμη και με αυτά όμως θεωρείται υπερβολικό να χρειάζονται 1,7 εκατ. ετησίως για δημόσιες σχέσεις.

«Αν κάποιοι θεωρούν ότι το 1,7 εκατ. ευρώ είναι λίγα, ζουν σε άλλη εποχή και άλλη πόλη» σχολίασε, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη, Χρήστος Μάτης.

Ακόμη πιο καυστικός ήταν ο οικονομολόγος και πολιτευτής της ΝΔ, Δημήτρης Πανοζάχος: «Μπορεί κανείς να δηλώνει ευτυχής στο δήμο Θεσσαλονίκης όταν ξοδεύει περίπου 5 χιλιάδες ευρώ ημερησίως για δημόσιες σχέσεις; Όταν το ημερήσιο κόστος προβολής του δήμου ανέρχεται κοντά στο ετήσιο καθαρό εισόδημα ενός νεοπροσλαμβανόμενου νέου; Το αξιοσημείωτο είναι ότι στο ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ δεν συμπεριλαμβάνονται οι μισθοί των 55 υπαλλήλων που κατά δήλωση του δημάρχου απασχολεί στις δημόσιες σχέσεις, ούτε βέβαια το κόστος λειτουργίας της ΔΕΠΘΕ που δραστηριοποιείται στον χώρο της "επικοινωνίας"».

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θάνατος 67χρονης ΑμΕΑ: Πώς έγινε το δυστύχημα στο «Ελ. Βενιζέλος» – Η ανακοίνωση και τα ερωτήματα της κοινότητας

Εκτροχιάστηκε τραμ στο Μιλάνο: Δύο νεκροί και 40 τραυματίες

Τραγωδία στο «Ελ. Βενιζέλος»: 67χρονη ΑμεΑ πέθανε μετά από σοβαρό τραυματισμό στην αποβίβαση

Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 17χρονου στο Λουτράκι

«Νιώθω χάλια»: Ο πατέρας της Λόρας σπάει τη σιωπή του λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό της

Τραγωδία στα Τέμπη: Με 24ωρη απεργία συμμετέχει η ΠΝΟ στη «μαύρη επέτειο»

Τέμπη: Η μητέρα του μηχανοδηγού Βούλγαρη μιλά για πρώτη φορά δημόσια: «Το παιδί μου λοιδορήθηκε όσο τίποτε»

Εξετάζεται η απαγόρευση της μπούρκας για ανήλικα στην Ελλάδα - Τι αναφέρει ο Θάνος Πλεύρης

Μητσοτάκης: «Ψέμα ότι η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ»

Νεκρός 17χρονος στο Λουτράκι από μαχαιριές - Νοσηλεύεται ένας 19χρονος