Η ιστορία, πολλές φορές δεν είναι... μοναδική. Μπορεί να επαναληφθεί έπειτα από αρκετά χρόνια. Και αυτή της διαδρομής της Άρσεναλ από την αγωνιστική περίοδο 2005-2006, φαίνεται πως... καθρεφτίζεται απόλυτα στην εξαιρετική πορεία που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Άγιαξ!

Ας δούμε λοιπόν τα κοινά παιχνίδια και σπουδαία επιτεύγματα των «κανονιέρηδων» και φυσικά του Αίαντα. Αρχικά οι δύο ομάδες την σεζόν 2005-06 βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο με την Άρσεναλ να περνά πρώτη με 16 πόντους.

Η φάση των «16» σηματοδοτεί την κοινή πορεία για τους δύο συλλόγους, καθώς η Άρσεναλ δραπέτευσε από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με το 1-0 και κρατώντας την... λευκή ισοπαλία στο Λονδίνο πέταξε έξω την Ρεάλ Μαδρίτης από την συνέχεια και τα προημιτελικά!

Ο Άγιαξ φέτος, στην ίδια ακριβώς φάση της διοργάνωσης , επιβλήθηκε με το τρομακτικό 4-1 μέσα στην Μαδρίτη ενώ πρώτα είχε ηττηθεί με 2-1 στο Άμστερνταμ. Συνολικό σκορ 5-3 και η Ρεάλ εκτός συνέχειας.

Στα προημιτελικά η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έπεσε επάνω σε Ιταλούς και η Γιουβέντους έμοιαζε σκληρός αντίπαλος. Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη τελικά, με τους Λονδρέζους να πετυχαίνουν δύο γκολ στην έδρα τους (2-0), για να αποκλείσουν τη «Γηραιά Κυρία», με τη ρεβάνς να ολοκληρώνεται δίχως τέρματα.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube