Η φήμη του 46χρονου πλέον Αυστραλού καταστράφηκε, όταν κατηγορήθηκε για στοιχήματα εναντίον της εκάστοτε ομάδας του. Εξάλλου ξεκίνησε προπονητική καριέρα το 2006, τρία χρόνια πριν αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα από την ενεργό δράση ως παίκτης. Τα τελευταία χρόνια, όμως, περνά περισσότερο χρόνο στα δικαστήρια παρά στα παρκέ.

Στην προκειμένη απολογήθηκε έπειτα από κατηγορίες περί οικονομικής εξαπάτησης του μέντορά του και νυν κόουτς των Φιλαδέλφεια 76ερς, Μπρετ Μπράουν. Η πολυετή φιλία των δύο ανδρών διακόπηκε, επειδή ο Χιλ φέρεται πως του πήρε 750.000 δολάρια του ως διευθυντής τριών εταιρειών.

Η ρήξη στη συγκεκριμένη σχέση δεν είναι η μοναδική, η οποία προέκυψε με βάση τις οικονομικές ατασθαλίες του. Διατηρεί πλέον ελάχιστες φιλίες στο χώρο του μπάσκετ, επειδή φαίνεται πως πρόδωσε σε οικονομικό επίπεδο πολλούς από τους στενότερους συνεργάτες του. Οι ευχάριστες αναμνήσεις του από το πετυχημένο πέρασμά του από τη Νήαρ Ηστ και από τα πολλαπλά ρεκόρ του στα εύστοχα τρίποντα ανήκουν πλέον στο μακρινό παρελθόν.

Πηγή: eurohoops.net

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube