Δύσκολα θα βρει η εθνική ομάδα της Κροατίας στον τρίτο όμιλο του επερχόμενου Ευρωμπάσκετ του 2015, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ελλάδα και τη Σλοβενία σύμφωνα με τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς. Όμως οι Κροάτες θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των ομίλων, καθώς οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ζάγκρεμπ.

Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο η ομάδα του αποκλείστηκε νωρίς από τη Γαλλία στη φάση των 16, αλλά ο σούτινγκ γκαρντ ξεχώρισε φορτώνοντας τα αντίπαλα καλάθια με 21,1 πόντους. Την υψηλή κλάση του δείχνει και στο ΝΒΑ φέτος ο άσος των Μπρούκλιν Νετς, όπου σημειώνει 9,1 πόντους ανά παιχνίδι και μαζεύει 3 ριμπάουντ.

Για τον τρίτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ ο 25χρονος σκόρερ τόνισε πως δεν θα είναι εύκολος: «Είναι σημαντικό να ξεκινάς μια διοργάνωση σε έναν πολύ ανταγωνιστικό όμιλο. Η Ελλάδα και η Σλοβενία και είναι μεταξύ των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης και έχουν ορισμένους πολύ καλούς παίκτες στο ΝΒΑ. Η ΠΓΔΜ έχει παίξει καλά τα προηγούμενα χρόνια. Η Ολλανδία και η Γεωργία πρόκειται να αγωνιστούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, έτσι οφείλουμε να αγωνιστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να περάσουμε στον επόμενο γύρο».

Ωστόσο, οι προσδοκίες των Κροατών είναι αρκετά υψηλές για την πορεία τους στη διοργάνωση που θα δώσει και τα εισιτήρια για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Θέλουμε να πάμε μακριά στο τουρνουά και να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Αποτελεί πρόκληση που θα αγωνιστούμε στη χώρα μας στην πρώτη φάση. Θα είναι αρκετά δύσκολο να μας κερδίσει κάποια ομάδα στο Ζάγκρεμπ. Θέλουμε να κάνουμε περήφανους τους συμπατριώτες μας και πρόκειται να είναι ευχαρίστηση να παίζεις στο σπίτι σου».

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube