Για πρώτη φορά θα δηλωθούν και τα μετρητά που έχουν στην κατοχή τους οι πολίτες, ακόμη και ποσά κάτω των 100 ευρώ, σύμφωνα με παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το «Βήμα», ενώ η δήλωση θα υποβάλλεται μόνο όταν υπάρχουν αλλαγές και όχι κάθε χρόνο.

Το σχέδιο του περιουσιολογίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προβλέπεται ότι φυσικά και νομικά πρόσωπα θα κληθούν να συμπληρώσουν για πρώτη φορά ένα ειδικό ηλεκτρονικό έντυπο, όπως το σημερινό «πόθεν έσχες», με προσυμπληρωμένα όλα τα στοιχεία που είναι ήδη γνωστά στην εφορία. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα δηλώσουν οι ίδιοι, ώστε στο μέλλον να μπορούν να δικαιολογήσουν την όποια μεταβολή της περιουσίας τους.

Αφού ελέγξουν τα προσυμπληρωμένα στοιχεία- ακίνητη περιουσία, αυτοκίνητα, δηλωθέν εισόδημα, ενοίκια, δάνεια, σκάφη κτλ.- οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσθέσουν ότι λείπει από τη δήλωση και έχει κάποια αξία, όπως πίνακες, οικογενειακά κειμήλια, αντίκες κτλ.

Μάλιστα, σύμφωνα με παράγοντα του ΥΠΟΙΚ που μίλησε στο «Βήμα», οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν όλα τα μετρητά που έχουν στα χέρια τους, ακόμη και το 1 ευρώ. Ακόμη και παλιά όπλα και τιμαλφή θα πρέπει να δηλωθούν στο περιουσιολόγιο, αλλά στο υπουργείο δεν έχουν καταλήξει ακόμη από ποια αξία θα δηλωθούν και ποιος θα τα εκτιμήσει.

Οταν θα υπάρχει μεταβολή στην περιουσιακή κατάσταση, ο φορολογούμενος θα υποβάλλει σε ένα μήνα την τροποποιητική δήλωση. Αυτό θα συμβαίνει σε περίπτωση μεταβίβασης ή απόκτησης ακινήτου, αλλά όχι για τα εισοδήματα, τα οποία δηλώνονται κάθε χρόνο, καθώς θα ενημερώνονται απευθείας από το Taxis.

Πηγή: iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επτά μήνες φυλάκιση στον 24χρονο που έκανε «τετακέ και οκταράκια» με σπορ αυτοκίνητο στην Θεσσαλονίκη

Συνελήφθη 34χρονος Τούρκος στην Αθήνα – Σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της Interpol Τουρκίας

Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Άνδρας με καλάσνικοφ συνελήφθη σε κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό

Μαραθώνας: Έθαψε τη μητέρα της πριν από 10 χρόνια για να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή της

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη και νησιά του Αιγαίου

Μεξικό: Δολοφονημένοι βρέθηκαν μουσικός των Camilo Septimo και μέλη της οικογένειάς του

Κυψέλη: Αναβλήθηκε για τις 5 Οκτωβρίου η δίκη του πατέρα του βρέφους

Λεμεσός: Καταδίωξη με πυροβολισμούς – Οδηγός βαν αγνόησε αστυνομικό έλεγχο

Ελ Νίνιο σε «υπερθέρμανση»: Ο πλανήτης μπαίνει σε ζώνη ακραίων φαινομένων

Σε νέα φάση εισέρχεται ο Εθνικός Διάλογος για το Νέο Λύκειο και το Εθνικό Απολυτήριο