Αναγκαία αλλαγή, που δεν μπορούσε να γίνει στο όλο μοντέλο του συλλόγου χωρίς την αντικατάσταση του προπονητή, ήταν το διαζύγιο με τον Τσάβι Πασκουάλ. Αυτό δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Άλμπερτ Σολέρ.

«Σήμερα τελειώνει ο κύκλος του Τσάβι και του Ζοάν Κρέους, που ίσως να ήταν ο πιο πετυχημένος στην ιστορία της ομάδας. Οι δύο άνδρες αυτοί οδήγησαν την ομάδα σε μεγάλες επιτυχίες και πρόσφεραν πολλά. Η ομάδα είχε ανοδική πορεία, εκτός από τα δύο τελευταία χρόνια. Αυτό δεν είναι ευθύνη ενός προσώπου, αλλά ολόκληρου του μοντέλου. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε αλλαγή του μοντέλου. Και η αλλαγή μοντέλου χωρίς αλλαγή προπονητή είναι δύσκολο να γίνει. Θα παίρναμε την ίδια απόφαση ακόμη κι αν η ομάδα κατακτούσε το πρωτάθλημα. Ίσως να μπορούσε να ταιριάξει στο νέο μοντέλο, αλλά κρίναμε πως ήταν αναγκαία μια αλλαγή», ανέφερε.

Ο Ζοάν Μπαλντέ, διευθυντής τμήματος μπάσκετ, είπε: «Ευχαριστούμε τον Τσάβι Πασκουάλ για την προσφορά του στην ομάδα, τους τίτλους που της χάρισε. Αυτό θα είναι για πάντα το σπίτι σου».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube