Την πρώτη της συνεδρίαση έκανε σήμερα η ειδική ομάδα που έχει συσταθεί για να τρέξει τις διαδικασίες της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ομάδα αυτή θα κληθεί να λάβει τις κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την μετάθεση των αγώνων σε νέα ημερομηνία, με σημαντικότερη την απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, αναμένεται να διεξαχθούν ως το καλοκαίρι του επόμενου έτους. Η ακριβής ημερομηνία είναι το πρώτο που πρέπει να αποφασιστεί, ώστε να προχωρήσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες.

«Πρέπει να αποφασίσουμε πότε θα γίνουν οι τελετές έναρξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Χωρίς αυτό, υπάρχουν πολλά πράγματα που απλά δεν μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής, Τοσίρο Μούτο.

Παράλληλα, ανέφερε πως απόλυτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια στις εγκαταστάσεις -όχι μόνο της διεξαγωγής των αγώνων, αλλά και όλων των χώρων που σχετίζονται με αυτούς, όπως χώρους στέγασης, έκδοσης εισιτηρίων κλπ.

«Πρέπει να υπάρξει ασφάλεια στις εγκαταστάσεις, αλλά και το χωριό των αθλητών, στους χώρους προπόνησης. Πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες όταν τις χρειαζόμαστε το επόμενο έτος. Θα υπάρξουν πρόσθετα κόστη. Έχουμε να κάνουμε με αναβολή των Αγώνων, κάτι που δεν συνέβη ποτέ στην ιστορία», ανέφερε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις

Πήρε το 13ο Ολυμπιακό της μετάλλιο και έγραψε ιστορία στην Ιταλία η Φοντάνα!

Οι εμφανίσεις των Χαραλαμπίδου και Τίτα στα 10 χλμ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σοκαριστικός τραυματισμός για Κινέζα snowborder στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ουκρανός αθλητής φορά κράνος με φωτογραφίες αθλητών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο

Ο πανηγυρισμός του χρυσού μεταλλίου της Ιταλίας που δίχασε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Έσπασε τα κοντέρ και κατέκτησε το χρυσό η Λίρνταμ στα 1000μ. σπριντ - Πλάνταξε στο κλάμα ο Τζέικ Πολ!

Ιλια Μαλίνιν: Το παιδί-θαύμα του καλλιτεχνικού πατινάζ χάρισε το χρυσό στις ΗΠΑ με το… απαγορευμένο backflip!