Η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μπροστά στα νέα δεδομένα, η ανησυχία για την τύχη της σεζόν σε διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις είναι τεράστια και αυτή θα συζητηθεί σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε η Ευρωλίγκα με τους εκπροσώπους των εγχώριων λιγκών, πιθανότατα την προσεχή Πέμπτη.

Εκεί θα τεθούν επί τάπητος όλα τα σενάρια και θα αναζητηθεί μια λύση, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις. Σύμφωνα με την Live Sport, η Ευρωλίγκα θα θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τις έντεκα λίγκες που εκπροσωπούνται στις διοργανώσεις της (Euroleague και Eurocup) ακόμη και το σενάριο να σπάσει η σεζόν σε δύο κομμάτια. Στο πρώτο μισό, θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα και Κύπελλα, με τις ομάδες να αποφεύγουν τις μεγάλες μετακινήσεις ανά την Ευρώπη στην περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού με όσους κινδύνους και δυσκολίες περιλαμβάνει αυτό και η δεύτερη. Στο δεύτερο μισό, όταν υπάρχει ελπίδα να έχει μπει σε φάση ύφεσης ο κορωνοϊός ή ακόμη και να υπάρχει εμβόλιο, να διεξαχθούν οι διεθνείς διοργανώσεις, ακόμη και με τη μορφή «φούσκας» όπως το ΝΒΑ.

Αυτή είναι μια ιδέα, που υπάρχει στο μυαλό της Ευρωλίγκας, αλλά δεν είναι η μοναδική και επίσης δεν είναι ακόμη γνωστό πώς θα αντιμετωπιστεί. Ως γνωστόν, η Ένωση Λιγκών είναι σε κόντρα με την Ευρωλίγκα (την οποία έχει καταγγείλει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα δεχτεί να «στριμώξει» τη σεζόν στο πρώτο μισό, όταν και δεν θα υπάρχει καμία ελπίδα παρουσίας κόσμου στα γήπεδα. Επιπλέον, υπάρχει και η θέση της FIBA (που δεν έχει προσκληθεί στην τηλεδιάσκεψη), η οποία έχει τις δικές της διοργανώσεις, με κυριότερες το Basketball Champions League και τα «παράθυρα».

Ασφαλώς ένα σενάριο να «σπάσει» η σεζόν και να ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις στο πρώτο μισό της περιόδου θα… βόλευε κάποια κλαμπ που δεν έχουν οικονομική άνεση και θα γλίτωναν αρκετά μηνιάτικα στα συμβόλαια των παικτών τους, αλλά στις ισχυρές λίγκες ίσως αυτά να αποτελούν τη μειοψηφία. Επιπλέον, ο Ολυμπιακός είναι στην ιδιαίτερη θέση που αν «σπάσει» η σεζόν, τότε απέχοντας από το πρωτάθλημα θα είναι σε αγωνιστική απραξία για μήνες περιμένοντας τη συνέχιση της Ευρωλίγκας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πασιφανές πως με το ισχύον format της Ευρωλίγκας και του Eurocup που περιλαμβάνει τόσα πολλά παιχνίδια και ήδη υπάρχουν πολλές αναβολές, είναι αδύνατο να τελειώσει ομαλά η σεζόν και πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις.

Οι Λίγκες που θα εκπροσωπηθούν στην τηλεδιάσκεψη είναι των Ισπανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Γαλλίας, Τουρκίας, Ισραήλ, Λιθουανίας, Βελγίου, η VTB League, η Αδριατική και η ελληνική, για την οποία αναμένεται να συμμετέχει ο Σταύρος Δουβής. Ο τελευταίος είναι αντιπρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, αλλά και της ΑΕΚ, η οποία ανήκει στις τάξεις του BCL της FIBA.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η Ρεάλ υπέγραψε για δέκα χρόνια στην EuroLeague

«Πίσω στην ομάδα που έχτισε μια δυναστεία» - Η ανάρτηση της Euroleague για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό

Το πιο επιτυχημένο «αιώνιο» δίδυμο προπονητών: Ομπράντοβιτς και Μπαρτζώκας με τα περισσότερα βραβεία Coach of the Year!

GM Φενέρμπαχτσε: «Εμείς και η Εφές ζητήσαμε να μπει η Μπεσίκτας στην EuroLeague»

Ευρωλίγκα για Ομπράντοβιτς: «Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, όπου έχτισε δυναστεία και σήκωσε αμέτρητα τρόπαια»

Η Euroleague θυμήθηκε το σπουδαίο buzzer beater του Γκριγκόνις κόντρα στη Μονακό!

AS: «Η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να υπογράψει το 10ετές συμβόλαιό της μέχρι τις 30 Ιουνίου»

Ευρωλίγκα: Σκέψεις για διεξαγωγή με μια ομάδα λιγότερη του χρόνου

«Στο EuroCup η Μονακό, τη θέση της στην Ευρωλίγκα παίρνει η Μπεσίκτας»!

«Να σηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις»: Το βίντεο του Ολυμπιακού από τους πανηγυρισμούς για την Ευρωλίγκα!