Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μπορεί να χώρισε αιφνιδιαστικά με την ΑΕΚ τον Ιούνιο του 2014, όταν έπαψε να κατέχει τη θέση του τεχνικού διευθυντή της, αλλά ουδέποτε χάλασαν οι σχέσεις του με το αφεντικό της ομάδας. Και ουδέποτε έπαψαν οι δυο τους να μιλάνε.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξακολουθούσε να του έχει εμπιστοσύνη και να ακούει τη γνώμη του, έστω κι αν οι δρόμοι τους χώρισαν.

Και οι πληροφορίες του sportfm.gr λένε ότι σ’ αυτόν απευθύνθηκε ο «Τίγρης» όταν πήρε την απόφαση, αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, για την αντικατάσταση του Τιμούρ Κετσπάγια.

Ο Μελισσανίδης ζήτησε από τον πρώην άσο και τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ να του προτείνει προπονητή με συγκεκριμένες προδιαγραφές και ο «Λύμπε», που δουλεύει πλέον ξανά ως ατζέντης, ενεργοποιήθηκε άμεσα.

Βέβαια, η ΑΕΚ κοίταζε ταυτόχρονα και προς άλλες κατευθύνσεις και έκανε και παράλληλες αναζητήσεις. Ωστόσο, προφανώς δεν της προέκυψε κάτι καλύτερο (και εξίσου εφικτό)...

Ο «Λύμπε» λοιπόν έψαξε, ρώτησε και κατέληξε στον Μοράις, έχοντας λάβει ιδιαίτερα καλές πληροφορίες κατά την έρευνα αγοράς που πραγματοποίησε.

Και σε συνεργασία με άλλον μάνατζερ, που εμφανίζεται να εκπροσωπεί εξαρχής τον Μοράις, «συνυπέγραψε» την πρόταση προς την ΑΕΚ για τον πρώην στενό συνεργάτη του Ζοσέ Μουρίνιο αφότου είχε επιβεβαιώσει πως αποτελεί πράγματι μία ιδιαίτερα καλή και ενδιαφέρουσα υπόθεση.

Διότι ο Μοράις ήταν ένα από τα ονόματα που είχαν ήδη προταθεί εκείνες τις ημέρες στην ΑΕΚ, μια και ο Πορτογάλος τεχνικός είχε φτάσει εδώ και καιρό στο συμπέρασμα ότι δεν είχε μέλλον στον πάγκο της Αντάλιασπορ και αναζητούσε μεθοδικά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του!

Πράγματι, το Δ.Σ. της Αντάλιασπορ συνεδρίασε στις 5 Οκτωβρίου, έπειτα από την ήττα με 3-1 από τη Γαλατασαράι, και αποφάσισε να τον αντικαταστήσει. Κάτι που έγινε και επίσημα –μέσω ανακοίνωσης- τρεις ημέρες αργότερα, στις 08/10, όταν πλέον είχαν συμφωνηθεί και οι λεπτομέρειες του διαζυγίου.

Διάστημα το οποίο ο Μοράις δεν το άφησε, όμως, να πάει χαμένο, αφού εκείνες τις ημέρες βρέθηκε στην Αθήνα. Και –όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- έκανε την πρώτη του (μυστική) διερευνητική συνάντηση με τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Όλα έγιναν με τις «ευλογίες» του Νίκου Λυμπερόπουλου, η άποψη του οποίου μέτρησε καθοριστικά στην επιλογή που έκανε ο Μελισσανίδης στο πρόσωπο του Μοράις.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ηλιόπουλος: «Η ΑΕΚ είναι ιδέα και στάση ζωής - Οραματίζομαι όλα τα νέα παιδιά να είναι δικοί μας φίλαθλοι»

Τσακίρης: «Κανένα θέμα Παλίνια για ΑΕΚ - Τι ισχύει για τη νέα φανέλα»

Τσανάκας: «Πότε τελειώνει του Σμαΐλοβιτς - Κάνει νέες προτάσεις για τους στόχους του ο Ολυμπιακός»

Δεσύλλας: «Πλησιάζουν Ντε Φράι και Πένια, ανακοινώνεται ο Καμαρά - Οι εξελίξεις για Τσάπρα»

«Σε ευχαριστούμε Ραζβάν»: Το αποχαιρετιστήριο βίντεο του ΠΑΟΚ στον Λουτσέσκου

Ολυμπιακός σε Μπιανκόν: «Ευχαριστούμε για όλα»

Νικολό Σίρα: «Μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ ο Λίσι - Υπογράφει μέχρι το καλοκαίρι του 2028»

Τεστάρει δυνάμεις με Άγιαξ και… επιστρέφει στη Λεωφόρο: Το πρόγραμμα των φιλικών του Παναθηναϊκού

«Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ενδιαφέρονται για τον Μουντιαλικό Ουρουγουανό Ματίας Βίνια»!

Σπουδαία κίνηση από Ηλιόπουλο: Αναλαμβάνει για έναν χρόνο όλα τα έξοδα λειτουργίας των Παιδικών Χωριών SOS Καλαμάτας

TAGS: A.E.K.