Το μεγάλο ραντεβού του Ευρωμπάσκετ (5-20 Σεπτεμβρίου) πλησιάζει και μια εβδομάδα πριν αρχίσει η προετοιμασία για τη διοργάνωση, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των παικτών που θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία.

Την επόμενη Παρασκευή, 24 Ιουλίου, ο Φώτης Κατσικάρης θα ανακοινώσει τους εκλεκτούς του. Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει απώλειες και όλα δείχνουν πως η «επίσημη αγαπημένη» θα είναι πλήρης, ενισχυμένη και με τους ΝΒΑερ. Αναμένεται να επιλεγούν 15 ή λίγο περισσότεροι παίκτες, καθώς δεν υπάρχει λόγος να… ταλαιπωρούνται πιο πολλοί από τη στιγμή που η προετοιμασία θα αρχίσει την 1η Αυγούστου και σε οκτώ μέρες η ελληνική ομάδα θα δώσει το πρώτο της φιλικό.

Πέρα από την αποκάλυψη του ρόστερ της Εθνικής, αλλά και τις δηλώσεις που θα κάνει σχετικά ο Φώτης Κατσικάρης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η παρουσίαση της νέας φανέλας της «επίσημης αγαπημένης», που θα γίνει στην ίδια εκδήλωση, καθώς η ΕΟΚ και η εταιρία Spalding θα παρουσιάσουν επίσημα τη συνεργασία τους, που έχει αρχίσει εδώ και λίγους μήνες.

Το πρόγραμμα των φιλικών

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει στις 8 Αυγούστου το Βέλγιο στην Αμβέρσα, ενώ στις 14 και 15 του μήνα θα παίξει στην Πόλη σε τουρνουά μαζί με Τουρκία και Βοσνία. Θα ακολουθήσουν δύο τουρνουά σε ελληνικό έδαφος. Το πρώτο θα φιλοξενηθεί στην Ξάνθη, 21-23 Αυγούστου, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και της Τσεχίας. Το δεύτερο είναι το καθιερωμένο τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ, 27-29 Αυγούστου, με τη συμμετοχή ακόμη της Τουρκίας, της Λιθουανίας και της Ολλανδίας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube