Νέα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, για περίπου ένα μισάωρο, σημειώθηκαν νωρίτερα σε περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά, της Νίκαιας και των Δυτικών προαστίων λόγω βλάβης στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στο Ρουφ. Η βλάβη όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης έχει αποκατασταθεί.

Η Πυροσβεστική έλαβε τουλάχιστον 50 κλήσεις για απεγκλωβισμούς στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία η διακοπή σημειώθηκε στις 11.35 το πρωί, ενώ η αποκατάσταση του ρεύματος ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι. Διεξάγεται έρευνα για να εντοπιστεί το στοιχείο στο οποίο οφείλεται η βλάβη.

Σε στιγμιαία υπερφόρτωση στον ΣΚΑΪ απέδωσε το περιστατικό ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης. «Αντέχει το σύστημα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αντέχει και η ΔΕΗ, έχει προβλήματα ρευστότητας, αλλά είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας» επέμεινε. O κ. Αδαμίδης ζήτησε την πρόσληψη τεχνικού προσωπικού.

Διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί στο προηγούμενο διάστημα, προκαλώντας προβληματισμούς στην κυβέρνηση. «Παλεύουμε να μη μείνει η χώρα στο σκοτάδι (...) η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει κολώνες, είναι σε άσχημη κατάσταση δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί» είχε τονίσει στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube