Χιτσκοκική πρόκριση για την Κράσνονταρ μέσα στην «Μπάι Αρένα», καθώς το τρομερό απευθείας φάουλ του Σουλεϊμάνοφ στο 84’, σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, ήταν αρκετό για να της δώσει το εισιτήριο για τους «16» του φετινού Europa League. Με τον Αράνγκις να ισοφαρίζει, τρία λεπτά μετά, αλλά αυτό να μην είναι αρκετό για την γερμανική ομάδα…

Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό σε ρυθμό, παρότι δεν είχε γκολ, με το 0-0 να είναι μάλλον… μαγική εικόνα, δεδομένων των ευκαιριών που δημιουργήθηκαν, με τους δύο γκολκίπερ να αναδεικνύονται πρωταγωνιστές.

Μόλις στο 7’ καταγράφηκε η πρώτη φάση από πλευράς φιλοξενούμενων, με τον Όλσον να τροφοδοτεί τον Κλάεσον, εκείνον να κάνει το γύρισμα από αριστερά στον κενό χώρο και τον Γουέντελ να… παρενοχλεί τον Ιγκνάτιεφ, επιτρέποντας στον Χραντέτσκι να μπλοκάρει, προτού ο αντίπαλος σκοράρει.

Στο 22ο λεπτό, ήταν η σειρά των «ασπιρινών» να απειλήσουν για πρώτη φορά, αλλά ο Μπέιλι δεν κατάφερε να νικήσει τον Σαφόνοφ που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Για να τον… μιμηθεί τέσσερα λεπτά μετά ο Χραντέτσκι, βγάζοντας εντυπωσιακά με το ένα χέρι την προσπάθεια του Κλάεσον…



Ενώ στο 36’ είχαμε τη μεγάλη απόκρουση του τερματοφύλακα της Κράσνονταρ στην προβολή του Αλάριο, μετά τη σέντρα… ξυραφιά του Φόλαντ από αριστερά, στην πιο κλασική ευκαιρία της Λεβερκούζεν!

Για να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όταν οι Ρώσοι έφυγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση, με τον Κλάεσον να βγαίνει τετ α τετ με τον Χραντέτσκι αλλά να πλασάρει πάνω του, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Ιγκνάτιεφ πέρασε ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο 45λεπτο,η Μπάγερ έπαιξε περισσότερο… συνετά, κρατώντας πιο πολύ την μπάλα στα πόδια της και ψάχνοντας το γκολ που θα της έδινε προβάδισμα πρόκρισης. Ο Χάβερτς είχε δύο φάσεις, στο 50’ και στο 60’, αλλά χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.



Την ίδια ώρα η Κράσνονταρ δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, ενώ λίγο έλειψε να μείνει και πίσω στο σκορ, στο 72ο λεπτό. Όταν μετά από κάθετη πάσα του Τα, το σουτ του Αλάριο βρήκε πάνω στον Μαρτίνοβιτς και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σαφόνοφ!

Όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στην παράταση, αλλά κόντρα στη ροή του ματς, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 0-1, στο 84’. Με τον Σουλεϊμάνοφ -που είχε μπει αλλαγή- να εκτελεί απευθείας φάουλ από τα 2-0 μέτρα και να στέλνει τη μπάλα στην δεξιά γωνία του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Χραντέτσκι!

Μη έχοντας άλλη επιλογή, η ομάδα του Πέτερ Μπος βγήκε… όλη μπροστά κι έφτασε στην ισοφάριση, τρία λεπτά μετά, όταν ο Αράνγκις με ένα «ξερό» σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1, κρατώντας την «ζωντανή»…

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε ένα γέμισμα της… απελπισίας και με τον Χραντέτσκι προωθημένο, ο Κίσε Τέλιν έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σαφόνοφ κατάφερε να μπλοκάρει, δίνοντας εν τέλει την πρόκριση στην Κράσνονταρ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Χραντέτσκι, Βάιζερ, Τα, Ντράγκοβιτς (86’ Κίσε Τέλιν), Γουέντελ, Αράνγκις, Χάβερτς (66’ Μπάουμγκαρτλινγκερ), Μπραντ, Φόλαντ, Αλάριο, Μπέιλι.

Κράσνονταρ: Σαφόνοφ, Πετρόφ, Μαρτίνοβιτς, Σπάγιτς, Ραμίρες, Όλσον (61’ Γκαζίνσκι), Καμπορέ, Βάντερσον, Περέιρα, Κλάεσον (78’ Στότσκι), Ιγκνάτιεφ (71’ Σουλεϊμάνοφ).

Επιμέλεια: Σπύρος Σιαμπλής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube