Παίκτης του Απόλλωνα είναι και επίσημα ο Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ.

Η ομάδα της Πάτρας ανακοίνωσε την απόκτηση του –ελληνικής καταγωγής- Καναδού γκαρντ, ο οποίος αναμένεται στην πρωτεύουσα της Αχαΐας την Κυριακή (9/1) και από τη Δευτέρα (10/1) θα μπει στις προπονήσεις.

Ο 25χρονος γνωρίζει πολύ καλά τη Stoiximan Basket League, καθώς πέρυσι αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, ενώ φέτος ξεκίνησε τη σεζόν στη Βουλγαρία και τη Λέφσκι Σόφιας.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Η ΚΑΕ Απόλλων 1926 Oscar ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Ελληνοκαναδό γκαρντ Elijah Mitrou-Long.

Ο Elijah Mitrou-Long γεννήθηκε στον Καναδά, στις 15 Δεκεμβρίου του 1996 και έχει ύψος 1,87 μ. Ξεκίνησε την καριέρα του από το John Carroll High School στο Maryland και η αρχή της κολεγιακής του καριέρας έγινε από το πανεπιστήμιο Mount St Mary’s.

Ως πρωτοετής, τη σεζόν 2105-16, αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια (βασικός στα 23 από αυτά), έχοντας μ.ο. 5,6 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ σε σχεδόν 23 λεπτά. Τη σεζόν 2016-17 και ως δευτεροετής στο Mount St.Mary’s, ο Mitrou-Long αγωνίστηκε βασικός στα 35 από τα 36 παιχνίδια στα οποία συμμετείχε, ανεβάζοντας σε 34,4 λεπτά το μέσο όρο συμμετοχής του, έχοντας μ.ο. 15 πόντους, 5,2 ριμπάουντ, 4,4 ασίστ και 1,6 κλεψίματα, ενώ σούταρε με 38,2% στα τρίποντα.

Την επόμενη σεζόν (2017-18) έμεινε εκτός δράσης λόγω της μεταγραφής του στο πανεπιστήμιο του Texas, με το οποίο αγωνίστηκε την περίοδο 2018-19 σε 36 αγώνες, στους 9 από αυτούς ως βασικός. Είχε μ.ο. 5,6 πόντους, 2,2 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ σε 17,9 λεπτά ανά αγώνα. Τη σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε στο UNLV (Nevada Las Vegas) και σε 19 παιχνίδια (με 31,5 λεπτά ανά αγώνα), είχε 12,6 πόντους, 3,2 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ και 1,7 κλεψίματα, με 34,5% στα τρίποντα και 74,5% στις βολές.

O Elijah Mitrou-Long έως πρότινος αγωνιζόταν στη Λέφτσκι, με την οποία σε 9 παιχνίδια στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας είχε μ.ο. 12,9 πόντους και 5,2 ασίστ με 56,2% στα δίποντα, 25% στα τρίποντα και 84,2% στις βολές μαζεύοντας 3,4 ριμπάουντ και κάνοντας 1,8 κλεψίματα με 2 λάθη μένοντας στο παρκέ σχεδόν 26 λεπτά σε κάθε αναμέτρηση. Τη σεζόν 2020-2021 αγωνίστηκε με τον ΠΑΟΚ σε 13 παιχνίδια στη Basket League έχοντας μ.ο. 4,2 πόντους, 1,5 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ, 0,8 κλεψίματα, 0,8 λάθη σε σχεδόν 14 λεπτά συμμετοχής με 13/33 δίποντα με 39,4%, 7/12 τρίποντα με 58,3%, 8/8 βολές
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ξανθόπουλος: «Για να έχεις πιθανότητα να κερδίσεις εδώ πρέπει να βάλεις τα σωστά σουτ»

Όσμαν: «Αντιδράσαμε στο παιχνίδι με τη Βίρτους, αυτή πρέπει να είναι η ταυτότητά μας»

Τα highlights από τη νίκη του πληθωρικού Παναθηναϊκού κόντρα στο ανταγωνιστικό Περιστέρι Betsson

Ακύρωσε το ρεπό της Δευτέρας ο Αταμάν: «Τέτοια νίκη είναι σαν ήττα - Αν είσαι μεγάλη ομάδα παίζεις όπως ο Ολυμπιακός»!

Stoiximan GBL: Διατήρησε το αήττητο ο Ολυμπιακός, συνεχίζει το κυνήγι ο Παναθηναϊκός

Ξανθόπουλος: «Μετά από πολύ καιρό δουλέψαμε φυσιολογικά»

Με ηγέτη Σάλας το Μαρούσι χαμογέλασε μετά από δύο μήνες και έστειλε μήνυμα… παραμονής!

Σερέλης: «Δεν είχαμε τη σωστή νοοτροπία και τη σοβαρότητα που έπρεπε» - Ο λόγος που δεν έκανε δηλώσεις ο Αταμάν

Ανέβασε ένταση στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός και καθάρισε το Περιστέρι

Μπαρτζώκας: «Ευχαριστώ τους προέδρους που έβαλαν πτήση τσάρτερ για να αποφύγουμε τα μπλόκα»