Πήρε το θρίλερ και έπιασε τριάδα ο Κολοσσός! Σε ένα παιχνίδι για... γερά νεύρα, η ομάδα της Ρόδου έφυγε με σπουδαίο διπλό από την Πάτρα και την έδρα του Απόλλωνα (76-80) για τη 15η αγωνιστική της Stoiximan Basket League και «αναρριχήθηκε» στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Το ματς ήταν ντέρμπι καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους Ροδίτες να βρίσκουν έξι πόντους στο τελευταίο λεπτό και εκμεταλλευόμενοι τα δύο λάθη του Δίπλαρου στις τελευταίες ισάριθμες κατοχές του Απόλλωνα, πήραν το ένατο ροζ φύλλο της σεζόν (9-5)!

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μίλερ με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ (4 πόντοι στο τελευταίο λεπτό του ματς), ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Φλόιντ και Ποτ με 13 πόντους έκαστος. Από την άλλη, για τον Απόλλωνα που έπεσε στο 5-9, ξεχώρισαν οι Τσαλμπούρης (20 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και Μήτρου-Λονγκ (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), ενώ ο Γιώργος Μπόγρης κινήθηκε στα... ρηχά στο ντεμπούτο του με την ομάδα του Νίκου Βετούλα, μένοντας άποντος (0/2δ.) με 5 ριμπάουντ.

Το ματς:

Εκρηκτικό ξεκίνημα από τον Απόλλωνα στην αναμέτρηση, με την περιφερειακή γραμμή των γηπεδούχων να «βομβαρδίζει» το αντίπαλο καλάθι πίσω από τα 6.75μ., και με τέσσερα τρίποντα στο πρώτο τρίλεπτο να προηγείται 14-5.

Οι Ροδίτες βελτιώθηκαν στη συνέχεια, και με τον Τιλί σε πρώτο πλάνο, όχι μόνο μάζεψαν τη διαφορά, αντιθέτως πέρασαν μπροστά με 15-17 στο 9’, με τους γηπεδούχους να κλείνουν το δεκάλεπτο με 18-17.

Με την τριάδα των Τσαλμπούρη, Δίπλαρου και Τσιακμά να ηγούνται στο επιθετικό κομμάτι στη δεύτερη περίοδο, οι Πατρινοί διατηρούσαν με ευκολία μια μικρή, πλην όμως σημαντική διαφορά, κλείνοντας το ημίχρονο στο +4 για το 40-36.



Όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο, η ομάδα του Νίκου Βετούλα μπήκε αρκετά δυναμικά στο ματς και με πέντε διαδοχικούς πόντους του Τσαλμπούρη ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +7 (45-38 στο 21'). Από τα μέσα της τρίτης περιόδου και μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και στις δύο άκρες του παρκέ.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ηλία Καντζούρη «έπνιξε» με την άμυνά της τον Απόλλωνα, δεχόμενη μόλις τρεις πόντους στα έξι τελευταία λεπτά (!), και με τους Γουίλιαμς και Ποτ να βρίσκουν μεγάλα σουτ, έτρεξαν ένα εντυπωσιακό σερί 13-3, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +6 και το 56-50!



Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκεί όπου ο Απόλλων ανέτρεψε μια διαφορά οκτώ πόντων και προηγήθηκε 76-74 ένα λεπτό πριν το φινάλε! Ο Κολοσσός όμως έβγαλε χαρακτήρα στα κρίσιμα, με τον Σον Μίλερ να πετυχαίνει μεγάλο καλάθι για το 78-76, 11.8'' πριν το τέλος. Στην επόμενη επίθεση, ο Δίπλαρος υπέπεσε σε λάθος, με αποτέλεσμα ο Φλόιντ να διαμορφώσει το τελικό 80-76 από την γραμμή των βολών.



Τα δεκάλεπτα: 18-17, 40-36, 50-56,76-80





ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ανακοίνωσε την παραμονή Γιαπλέ ο Vikos Falkons

«Δεν χρειάζεται κάποιο σχόλιο»: Η ανάρτηση του Ολυμπιακού με τη φάση Ναν-Φουρνιέ από άλλη κάμερα

ΠΑΟ: «Δεν είναι τρόπος αντίδρασης ο ευτελισμός, ο υποβιβασμός στην Α2 - Θα παλέψουμε μέχρις εσχάτων για το πρωτάθλημα»!

Γιαννακόπουλος: «Επί Βασιλακόπουλου πήρατε τίτλο με 7 βήματα Σπανούλη, στη νέα ΕΟΚ ούτε ένα λάθος υπέρ του Παναθηναϊκού»

«Ντράπηκε και η ντροπή»: Η αντίδραση της Πέννυς Ρόγκα για τον πρώτο τελικό της Stoiximan GBL στο ΣΕΦ

H αντίδραση του ιδιοκτήτη της Χάποελ στο ξέσπασμα του Αταμάν

Ολυμπιακός: Τι δείχνει η ιστορία όταν κάνει το 1-0 στο ΣΕΦ

Κατώτερος των περιστάσεων ο Χέιζ-Ντέιβις, τα «έσπασε» στο ΣΕΦ με 1/13 σουτ!

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο Game 1 των τελικών

«Δύο διαφορετικά ματς σε ένα»: Η ανάλυση Ζέρβα-Ρομπόλη από το ΣΕΦ για το Game 1