Τον τρίτο κατά σειρά προπονητή του Απόλλωνα Πάτρας τη φετινή σεζόν, μετά τους Νίκο Βετούλα και Κώστα Δελέγκο, αποτελεί και επίσημα ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Οι Αχαιοί ανακοίνωσαν την Παρασκετή (8/12), όπως αναμενόταν, την έναρξη της συνεργασίας τους με τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος παραχώρησε και τις πρώτες του δηλώσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Απόλλωνα Πάτρας:

Η οικογένεια του Απόλλωνα καλωσορίζει στις τάξεις της τον Γιάννη Χριστόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της αγαπημένης μας ομάδας.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος είναι Πατρινός και στο παρελθόν (2005-06) έχει εργαστεί με επιτυχία στην αγαπημένης μας ομάδα.

Ακόμη ως head coach έχει εργαστεί στον ΑΠΟΕΛ (2004-05) και στην Κατηγορία των μεγάλων του Ελληνικού μπάσκετ στην ΑΕ Λάρισας (2006-07), την Ολυμπιάδα (2007-08), στα Τρίκαλα (2008-09) και πέρυσι στον Προμηθέα.

Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από το υψηλό επίπεδο, καθώς τη σεζόν 2011-12 ήταν στη Μπάγερν Μονάχου, αρχικά ως συνεργάτης του Ντιρκ Μπάουερμαν και ακολούθως ως πρώτος προπονητής των Βαυαρών.

Στη συνέχεια από το 2013 έως το 2016 ήταν αρχικά βοηθός του Παναγιώτη Γιαννάκη στην Εθνική ομάδα της Κίνας (παρέμεινε στον πάγκο της μετά την αποχώρηση του κόουτς Γιαννάκη), με την οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας το 2016.

Ακολούθως ανέλαβε τους Beijing Ducks (2017-2022) στο κινέζικο πρωτάθλημα, ενώ το 2019 επέστρεψε στον πάγκο της Εθνικής Κίνας, ως συνεργάτης του Li Nan.

Γιάννη καλώς ήλθες στην οικογένεια μας, να έχεις υγεία και να είσαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα παλέψουμε και θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Μετά την έναρξη της συνεργασίας, ο Γιάννης Χριστόπουλος, δήλωσε: «Είναι οι στιγμές που η ομάδα μπαίνω πάνω από όλους. Ευχαριστώ
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πετρίδης: «Σημαντικότατο ρόλο για Ομπράντοβιτς έπαιξε η μεθοδικότητα Γιαννακόπουλου - Ο ρόλος του Κοντού στην υπόθεση»

«Ο κόσμος αδημονεί, ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία γύρισε»: Το σχόλιο Πετρίδη για την επιστροφή Ομπράντοβιτς

«Βοηθοί του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό οι Ισκιέρδο και Άντροϊτς»

Ντελίριο για την επιστροφή Ζοτς: Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ετοιμάζουν θερμή υποδοχή στο Telekom Center!

Η επιστροφή Ομπράντοβιτς… άρεσε σε Μοντέρο και Βαλαντσιούνας

Το συγκινητικό βίντεο του Παναθηναϊκού με τις… προφητικές δηλώσεις Γιαννακόπουλου για Ομπράντοβιτς

Το μεσημέρι της Δευτέρας η παρουσίαση του Ομπράντοβιτς από τον Παναθηναϊκό

Ηγεμονικό το συμβόλαιο του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό!

Τριετές το συμβόλαιο Ομπράντοβιτς - «Σαν να μην πέρασε μια μέρα», η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Είναι γεγονός: Ο Ομπράντοβιτς επέστρεψε στον Παναθηναϊκό - Η φωτογραφία με Γιαννακόπουλο