Πίεσε μέχρι το φινάλε, όμως δεν τα κατάφερε απέναντι στη Σαβόνα ο Απόλλων Σμύρνης, που ηττήθηκε 12-11 στο «Σεράφειο».

Η «Ελαφρά ταξιαρχία» έδωσε ένα σκληρό ντέρμπι και κυνηγούσε ως το τέλος στο σκορ, όμως δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή.

Η Σαβόνα, που αποτελεί τη φιναλίστ της διοργάνωσης, προηγήθηκε στο παιχνίδι, με τον Απόλλωνα να απαντάει με γκολ των Τρούλου και Σκουσιασβίλι και να πηγαίνει με το προβάδισμα (5-4) στο ημίχρονο.

Η ιταλική ομάδα έφτασε άμεσα σε προβάδισμα δύο τερμάτων (5-7), αλλά αυτή τη φορά Τόττης και Χονδροκούκης ισοφάρισαν σε 7-7.

Το τέταρτο οκτάλεπτο ήταν θρίλερ. Η Σαβόνα πήρε το προβάδισμα, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε 8-8 και 9-9, όμως η ιταλική ομάδα ξέφυγε στο +2 (9-11). Ο Τρούλος με μείωσε στο γκολ, με τον Φιλιόλι να ξαναδίνει προβάδισμα ασφαλείας (10-12) στους Ιταλούς ενάμισι λεπτό πριν το τέλος.

Ο Χονδροκούκης μείωσε στα 43 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ενώ σουτ του Μπογκντάνοβιτς στα 8 δευτερόλεπτα σταμάτησε στα μπλοκ των Ιταλών.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-1, 2-3, 4-5
Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος 2, Δίπλαρος 1, Σουσιασβίλι 2 , Χονδροκούκης 3, Γωνιωτάκης , Γαρδίκας, Τόττης 1, Σολανάκης, Καβουσανός
Σαβόνα (Αλμπέρτο Αντζελίνι): Νικόζια, Ρόκι, Πατσαλίεφ 3, Φιλιόλι 2, Βάβιτς 2, Ρίτσο, Ουρμπινάτι, Μπρούνι 4, Μπραγκαντίνι, Γκουίντι, Έρντελι 1, Ντα Ρολντ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube