Ο Απόλλων Σμύρνης εξασφάλισε με το 0-0 κόντρα στον Βόλο και μαθηματικά την παραμονή του στην Super League 1. Κάπως έτσι, το βλέμμα πλέον στρέφεται στη νέα σεζόν και στη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας, η οποία προφανώς θα έχει στόχο την εξασφάλιση της σωτηρίας από νωρίς και το βήμα παραπάνω. Πάμε να δούμε όλα τα δεδομένα που υπάρχουν για το φετινό ρόστερ, αλλά και το μεταγραφικό πλάνο της νέας χρονιάς.

Οι ανανεώσεις στο ρόστερ του Απόλλωνα έχουν ήδη ξεκινήσει, με τους Νίκο Ιωαννίδη, Νταβίνο Βέρχουλστ να έχουν βάλει εδώ και καιρό την υπογραφή τους, όπως συνέβη προ ημερών και με τον Δήμο Μπαξεβανίδη. Την ίδια ώρα, έρχονται τα νέα συμβόλαια και για τους άτυχους της σεζόν, Βασίλη Βιτλή και Αντίλ Ραΐλι, οι οποίοι θα παραμείνουν και θα ανταμειφθούν από τη διοίκηση.

Ο Σάββας Τσαμπούρης θα παραμείνει επίσης στην ομάδα, επεκτείνοντας για έναν ακόμη χρόνο το συμβόλαιό του, ενώ στο ρόστερ αναμένεται να μείνει και ο Διαμαντής Χουχούμης, ο οποίος θα ανανεώσει επίσης κερδίζοντας τον Μάκη Χάβο με τις εμφανίσεις του στα playouts. Ο Κάρλο Μπρούσιτς θα αποχωρήσει, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να ψάχνεται για αριστερό μπακ. 

Στο κέντρο της άμυνας, ο Χρήστος Λισγάρας έχει διετές συμβόλαιο και θα παραμείνει. Ο Ντομίνγκες μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να φοράει τα κυανόλευκα και του χρόνου, έχοντας στα χέρια του προτάσεις από την Τουρκία και ενδιαφέρον από άλλους συλλόγους της Super League, ενώ παρελθόν θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν και ο Αντρέ Κάλισιρ, ο οποίος θα αναζητήσει μια ομάδα που θα έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Να σημειωθεί, επίσης, πως ο Αρμένιος έχει και αρκετά μεγάλο συμβόλαιο, με τον μισό χρόνο που έμεινε στον Απόλλωνα να κοστίζει όσο άλλα ετήσια συμβόλαια ποδοσφαιριστών. Δύο στόπερ τουλάχιστον θα αποκτηθούν και μάλιστα πρώτης γραμμής!

Πάμε στον άξονα. Ο Αντονι Φατιόν θα είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που θα του προσφερθεί νέο συμβόλαιο, ενώ ο Βικίντας Σλίβκα θα παραμείνει επίσης έχοντας διετές! Υπάρχει, βέβαια, πάντα ο φόβος εάν έρθει κάποια πρόταση για τον Λιθουανό να αποχωρήσει, ωστόσο αυτό θα συμβεί αν καλύπτεται οικονομικά ο Απόλλων. Ο Ίσρα Κολ δεν έχει δεχτεί την πρόταση ανανέωσης, θα αποτελέσει παρελθόν και όπως αναφέρει ο ίδιος θα επιστρέψει στην Αργεντινή, λόγω οικογενειακών ζητημάτων. Ο Ρίτσι Κιτοκό δεν θα παραμείνει, ενώ δυσοίωνο είναι το μέλλον και για τους Τάσο Λαγό, Γιάννη Βάρκα

Προφανώς η ενίσχυση στα χαφ θα πρέπει να είναι σημαντική, όπως και στη θέση του «δεκαριού». Εκεί όπου υπάρχει μόνο ο Τόμας Μπεντινέλι και ίσως από τη νέα σεζόν να φοράει άλλη φανέλα. Η πρόταση που του έχει γίνει είναι αρκετά ανεβασμένη σε σχέση με αυτά που λαμβάνει φέτος, σε σημείο που μπορεί να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του ρόστερ. Ο Μπεντινέλι προς το παρόν κοιτάζει αλλού, περιμένει πρόταση από ομάδα του big-5 αλλά είναι αμφίβολο αν θα έρθει. Την ίδια ώρα τσεκάρει και στο εξωτερικό, με Κύπρο, Τουρκία και Ιταλία να έχουν την τιμητική τους! Αν θα μείνει; Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι ξεκάθαρα υπέρ του «όχι», αλλά ας περιμένουμε.
 
Πάμε τώρα στα εξτρέμ. Ο Σωτήρης Τσιλούλης θα μείνει και θα είναι ο μόνος εξτρέμ για τη νέα σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για την εύρεση ποδοσφαιριστών για τα άκρα της επίθεσης. Εκεί όπου αναμένεται να αποκτηθούν σίγουρα δύο, ίσως και τρεις ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να προσφέρουν περισσότερα από όσα οι υπόλοιποι του φετινού ρόστερ. Ο Μαρκ Φερνάντεθ και ο Αντονί Μουνιέ ήρθαν με μεγάλες περγαμηνές και μπόλικες... ελπίδες, πήραν μεγάλα συμβόλαια αλλά απογοήτευσαν. Ο Φερνάντεθ που είχε υπογράψει 1+1, αλλά φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να γίνει χρήση της οψιόν, είχε κάποιες αναλαμπές στην σεζόν. Μέχρι εκεί! Την ίδια ώρα, ο Μουνιέ δεν κατάφερε να βοηθήσει παρά την δεδομένη μεγάλη ποιότητα που διαθέτει, ενώ ο Θανάσης Καραγκούνης δεν υπολογιζόταν.

Φτάνοντας στην κορυφή της επίθεσης, υπάρχουν ο Νίκος Ιωαννίδης και ο Αμπιόλα Ντάουντα. Αμφότεροι έχουν συμβόλαιο για άλλη μια σεζόν, με υψηλές αποδοχές. Ο Ιωαννίδης θα παραμείνει, θεωρείται βέβαιο. Για τον Ντάουντα όχι τόσο. Ήδη ψάχνεται ξανά προς Τουρκία αλλά και Ασία μεριά, το θέμα είναι αν θα βρει τα 140 χιλιάρικα που παίρνει στον Απόλλωνα ή και περισσότερα που αναζητούν οι εκπρόσωποί του.

Το θέμα του τερματοφύλακα το αφήσαμε τελευταίο. Ο Νταβίνο Βέρχουλστ έχει συμβόλαιο και μόνο αν καλυφθεί η ρήτρα του μισού εκατομμυρίου θα αποχωρήσει! Οι Κωνσταντίνος Κότσαρης και Νίκος Γιαννακόπουλος είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσουν στην Ελαφρά Ταξιαρχία, αφού έχουν τον ρόλο του... δευτερότριτου. 

Τσεκάροντας όλα τα παραπάνω δεδομένα, καταλαβαίνει κανείς πως ο Απόλλων Σμύρνης έχει σχεδιάσει να κρατήσει έναν κορμό της φετινής περιόδου και να αποκτήσει 7-8 ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Συν τους... συμπληρωματικούς, δηλαδή τους παίκτες που προορίζονται για δεύτερο ρόλο ή ενδεχομένως και κάποιοι παικτες-στοιχήματα που ίσως αποκτηθούν, μιλάμε για δεδομένα 13-14 μεταγραφές. Συν τους 11-12 παραπάνω δεδομένους και κάποιους πιτσιρικάδες, θα πάμε σε ένα ρόστερ 26-28 παικτών συνολικά και με τον Μάκη Χάβο να συνεχίζει στην άκρη του πάγκου.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube