Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει τον δικό τους ρόλο στην βελτίωση της εικόνας και στα θετικά αποτελέσματα που έχουν έρθει στον Απόλλωνα Σμύρνης, είναι και ο Νίκος Ιωαννίδης.

Ο Έλληνας φορ είναι ο πρώτος σκόρερ της Ελαφράς Ταξιαρχίας, έχοντας πετύχει τρία γκολ σε εννιά εμφανίσεις, σκοράροντας ένα τέρμα ανά 143 λεπτά. Ωστόσο, ο Ιωαννίδης έχει τρομερό ποσοστό αποτελεσματικότητας, αφού σε πέντε τελικές έχει σκοράρει αυτά τα τέρματα, δηλαδή το 60% των τελικών του προσπαθειών έχουν βρει δίχτυα. Την ίδια ώρα που ο έτερος φορ, ο Αμπιόλα Ντάουντα σε 9 τελικές έχει 1 γκολ.

Ο Ιωαννίδης έχει σκοράρει τα δύο από τα τρία τέρματά του, ενώ μπήκε αλλαγή. Το πρώτη ήρθε απέναντι στον Βόλο, με τον τότε τεχνικό Γιάννη Πετράκη να τον ρίχνει στο ματς στο 53’ και να σκοράρει μετά από 12 λεπτά για να μειώσει σε 3-1.



Το επόμενο ήρθε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στην πρώτη νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης στο πρωτάθλημα στην 7η αγωνιστική. Ο Ντάουντα έπαιξε για ένα ημίχρονο, η εμφάνισή του έπαιρνε αρνητικό πρόσημο και ο Τζανλούκα Φέστα τον έριξε στο ημίχρονο. Τρία λεπτά μετά, ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα και βρήκε το γκολ για να χαρίσει τη νίκη στην Ελαφρά Ταξιαρχία (1-0).



Το επόμενο ήρθε απέναντι στην ΑΕΚ, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 1-1 στην ισοπαλία που πήρε ο Απόλλων Σμύρνης. Είχε εξαιρετική τοποθέτηση μέσα στην περιοχή και μετά τη σέντρα του Μαρτίνες, ο Τζαβέλλας τον είχε χάσει και «κάρφωσε» από κοντά την εστία της Ένωσης.



Κοιτάζοντας λίγο και τις άλλες δύο τελικές που έχει, όλες ήταν… μεγάλες φάσεις. Η πρώτη είχε έρθει στην πρεμιέρα και στην ήττα με τον Παναθηναϊκό, όπου μπήκε αλλαγή στο τελευταίο μισάωρο και με τρομερή κεφαλιά, είχε δοκάρι με τρομερή κεφαλιά, ενώ η άλλη ήρθε απέναντι στον Βόλο στις καθυστερήσεις με τον… Κλέιμαν να το βγάζει. Το ποσοστό του Ιωαννίδη είναι εξαιρετικό για σέντερ φορ, ωστόσο σίγουρα θα πρέπει να αρχίσει να απειλεί κι άλλο, αν και το στιλ του Απόλλωνα Σμύρνης δεν βολεύει για να κάνει περισσότερες τελικές. Αξίζει, πάντως, εδώ να σημειωθεί πως όλα τα τέρματά του έχουν έρθει στη Ριζούπολη, ενώ εκτός έχει μόλις μία τελική και γενικότερα δεν απειλεί ιδιαίτερα.

Την ίδια ώρα, κοιτάζοντας τα στατιστικά του, ο Ιωαννίδης φορτσάρει για να πετύχει career-high. Πέρυσι, είχε τέσσερα γκολ με τον Απόλλωνα και τη σεζόν 2019/20 είχε 7 (2 με τους «κυανόλευκους» και 5 με τη Δόξα Δράμας). Τη σεζόν 2017/18 είχε 5 γκολ με την Ντιόσγκιορι στην Ουγγαρία και μία νωρίτερα είχε 4 με τον Αστέρα Τρίπολης. Το 2015/16 είχε 2 με τους Αρκάδες, τη 2014/15 είχε ένα με τη δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ και τη σεζόν 2013/14 είχε 6 με την Χάνσα Ροστόκ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube