Ελεύθερος με την επιβολή των ήδη ισχυόντων περιοριστικών όρων και επιβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ, αφέθηκε, μετά την απολογία του στον εφέτη ειδικό ανακριτή υποθέσεων τρομοκρατίας, ο Κώστας Σακκάς, κατηγορούμενος στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο νεαρός συνελήφθη πριν λίγες ημέρες μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του ο ανακριτής της υπόθεσης, ένταλμα που αφορούσε στοιχεία που διαβίβασε στην ανάκριση η Αστυνομία, σύμφωνα με τα οποία ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του κατηγορούμενου σε κατασχεθέντα αντικείμενα από διαμέρισμα στο Χαλάνδρι που φέρεται να χρησιμοποιούνταν από μέλη της οργάνωσης.

Με τη σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο Κώστας Σακκάς αφέθηκε ελεύθερος και εξακολουθούν να είναι σε ισχύ οι περιοριστικοί όροι που ήδη του είχαν επιβληθεί. Οι όροι προβλέπουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρέωση εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, υποχρεωτική διανυκτέρευση στην κατοικία που δήλωσε.

Σε απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή ο κατηγορούμενος, επαναλαμβάνει ότι αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται και τονίζει ότι δεν έχει καμία συμμετοχή στην οργάνωση. Ο Κ. Σακκάς υπογραμμίζει ακόμη ότι τα επίμαχα δακτυλικά αποτυπώματα που τον έφεραν και πάλι ενώπιον του ανακριτή αφορούν ευρήματα σε δύο σακούλες πολυκαταστήματος τα οποία ανακαλύφθηκαν πέντε χρόνια μετά τις κατασχέσεις από το επίμαχο διαμέρισμα. Τέλος αναφέρει ότι έχει προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η υπόθεση εκκρεμεί.

Ο Κώστας Σακκάς είχε μείνει προφυλακισμένος επί 31 μήνες και μετά από πολυήμερη απεργία πείνας το περασμένο καλοκαίρι, είχε αντικατασταθεί η κράτησή του με τους προαναφερόμενους περιοριστικούς όρους και επιπλέον, χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Πριν λίγες ημέρες ο Σακκάς συνελήφθη για παραβίαση περιοριστικού όρου γιατί διανυκτέρευσε σε σπίτι φίλης του, υπόθεση για την οποία αθωώθηκε.

Ωστόσο κατά της αθωωτικής απόφασης ασκήθηκε από τον εισαγγελέα έφεση υπέρ του νόμου και έτσι η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου.

Πηγή: parapolitika.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γαλλία: Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές, συγκρούσεις με την αστυνομία - Στις φλόγες τουριστικό γραφείο στη Λυών

Γαλλία: Μέρα δοκιμασίας και σύγκλισης «οργής»: Η χώρα κατεβαίνει στους δρόμους

«Ιστορική στιγμή»: Η Μόσχα πανηγυρίζει για την αναστολή των κυρώσεων από τον Τραμπ

Αποκλειστικό ΣΚΑΪ: Αστυνομικός πέταξε τον εξοπλισμό του για να διαπληκτιστεί με πολίτη – Βίντεο

Αλτσχάιμερ: Οι νέες θεραπείες έφτασαν στην Ελλάδα - Ποιοι μπορούν να τις λάβουν και σε ποια νοσοκομεία

Νέο «δώρο» Τραμπ στον Πούτιν: Ακυρώνει στο παρά πέντε κυρώσεις του νόμου Γκράχαμ κατά της Ρωσίας

Ο Τραμπ ήθελε ωκεανό στο όνομά του, αλλά η Google του τα έκανε… θάλασσα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 17 Οκτωβρίου

Φρουροί της Επανάστασης: Δεξαμενόπλοιο προσέκρουσε σε νάρκη στο Στενό του Ορμούζ

Ένας 72χρονος σκότωσε μια γυναίκα και τραυμάτισε δυο άλλες σε γηροκομείο στη Γερμανία