Το Βέλγιο νίκησε άνετα 3-0 τη Σκωτία στις Βρυξέλλες για την τέταρτη αγωνιστική του ένατου προκριματικού ομίλου του EURO 2020 και διατήρησε το απόλυτο, αφήνοντας στο -3 από τις προνομιούχες θέσεις τους «bravehearts».

Εκεί βρίσκεται η Ρωσία, η οποία νίκησε δύσκολα 1-0 την Κύπρο στη Μόσχα, ανέβηκε δεύτερη και άφησε τους φιλοξενούμενους στην προτελευταία θέση.

Βέλγιο-Σκωτία 3-0
Οι παίκτες του Μαρτίνεθ μπήκαν δυνατά και μέχρι το πρώτο μισάωρο έχασαν ευκαιρίες για να προηγηθούν, με τους Βρετανούς να απειλούν μόνο με την ευκαιρία του Μπερκ. Τελικά, οι «κόκκινοι διάβολοι» δικαιώθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Λουκάκου να συνδυάζεται άψογα με τον Αζάρ, που με ωραία σέντρα βρήκε το κεφάλι του φορ της Γιουνάιτεντ που νίκησε τον ΜακΚένα για το 1-0.

Στην επανάληψη, οι Βέλγοι μπήκαν πιο χαλαρά, όμως στο 57’ έκαναν το 2-0, όταν ο Ντε Μπρόινε σούταρε πάνω στον Μάρσαλ και ο Λουκάκου με νέο σουτ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα. Στο 92’, ο Ντε Μπρόινε μετά από προσπάθεια του Καράσκο έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».

Ρωσία-Κύπρος 1-0
Ο Τζούμπα έχανε ευκαιρίες για τους Ρώσους, ο Σωτηρίου προσπαθούσε μόνος του για τους Κύπριους και τελικά στο 38’ ο Ιόνοφ άνοιξε το σκορ για τους πρώην Σοβιετικούς, όταν συνδυάστηκε με τον Κουντριάσεφ και με σουτ από τα 15 μέτρα έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη, οι Κύπριοι βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιες καλές φάσεις στην εστία των Ρώσων χωρίς να κάνουν τη μεγάλη φάση κόντρα σε μια ομάδα που φαινόταν πως ενδιαφερόταν να κρατήσει το αποτέλεσμα, οπότε δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος.


Το πανόραμα της τέταρτης αγωνιστικής στον ένατο όμιλο:

Καζακστάν – Σαν Μαρίνο 4-0
(45+1’ Κουάτ, 62’ Φέντιν, 66’ Κουγιουμπάγεφ, 79’ Ισλαμκχάν)

Ρωσία – Κύπρος 1-0
(38' Ιόνοφ)

Βέλγιο – Σκωτία 3-0
(45'+1', 57' Λουκάκου, 90'+2' Ντε Μπρόινε)


Η βαθμολογία στον ένατο όμιλο:
1. Βέλγιο 12
2. Ρωσία 9
3. Καζακστάν 6
4. Σκωτία 6
5. Κύπρος 3
6. Σαν Μαρίνο 0

Η επόμενη αγωνιστική (πέμπτη) 6/9:
Κύπρος – Καζακστάν
Σαν Μαρίνο – Βέλγιο
Σκωτία – Ρωσία

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube