Σε συνολική κάθειρξη 22 ετών και 9 μηνών καταδικάστηκε 63χρονος, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, που κλειδώθηκε μαζί με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του στο αυτοκίνητό, όπου άνοιξε μία φιάλη υγραερίου, επιχειρώντας να ανατινάξει το όχημα. Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη τον περυσινό Μάρτιο στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, μπροστά στα μάτια της εν διαστάσει σύζυγό του που ειδοποίησε την Αστυνομία.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης - ενώπιον του οποίου δικάστηκε - τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, με δόλο, ως προς τη σύζυγό και με ενδεχόμενο δόλο ως προς τα τέκνα, όπως επίσης για απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο και σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους. Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισαν η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, με συνέπεια να επιστρέψει στις φυλακές.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τα παιδιά του, αλλά να «φοβίσει» την εν διαστάσει σύζυγό του, με την οποία βρισκόταν σε αντιδικία. «Το έκανα γιατί αγαπάω τα παιδιά μου και ήθελα να τα διεκδικήσω. Ομολόγησα εξ αρχής ότι ήταν μια απερισκεψία. Η ύπαρξη αερίου ήταν τόση ώστε να θορυβήσω τη σύζυγο μου αλλά να μην κάνω κακό στα παιδιά. Ήταν μια έντονη αντίδραση αλλά απολύτως ασφαλής. Ήθελα να βρεθώ ενώπιον των δικαστηρίων για να μιλήσω. Έδωσα δικαίωμα που δεν έπρεπε να δώσω και ζήτω συγγνώμη γι' αυτό», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του.

«Ήθελε να γίνει η έκρηξη και να τους πάρει μαζί στον θάνατο», ανέφερε κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας Αργυρή Κοτίνα, που πρότεινε την ενοχή του για το σύνολο των πράξεων, ενώ σχολιάζοντας τις εξηγήσεις που έδωσε είπε ότι «δεν αντέχουν στη λογική».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη 65χρονος οδηγός λεωφορείου που παραβίασε δύο κόκκινα φανάρια στη λεωφόρο Μεσογείων

Θάνατος Μαζωνάκη: Δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των δύο κατηγορουμένων γιατρών

Έκρηξη έξω από τις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους - 2 σοβαρά τραυματίες

Χανιά: Κάθειρξη 8,5 ετών στον πρώην διοικητή Τροχαίας ΒΟΑΚ και πρόστιμο 21.000 ευρώ

Ελευσίνα: Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες της επίθεσης με μαχαίρι σε 32χρονο

Καταδίωξη με παραβιάσεις κόκκινων φαναριών στη Θεσσαλονίκη - Βρέθηκαν όπλο και κοκαΐνη

Πώς να εκπαιδεύετε τον εγκέφαλό σας για να μην τα παρατάτε ποτέ

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ: «Το καλώδιο μπορεί και πρέπει να προχωρήσει χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στη Θεσσαλονίκη – Στο νοσοκομείο γυναίκα με έγκαυμα

Ενδοοικογενειακή βία: 14.519 καταγγελίες σε οκτώ μήνες – Πότε η ζήλια μετατρέπεται σε έλεγχο