Μπορεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να ανακοίνωσε χθες πως σε τέσσερις εβδομάδες θα είχε σαφή εικόνα για το αν μπορούν να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες φέτος στο Τόκιο (24 Ιουλίου-9 Αυγούστου), ωστόσο όλα δείχνουν πως μπορεί η απόφαση αυτή να ληφθεί νωρίτερα. Κι αυτό γιατί δύο μεγάλες χώρες, ο Καναδάς και η Αυστραλία, αποφάσισαν να αποσυρθούν από την διοργάνωση για λόγους προστασίας της υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Καναδική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή με κοινή τους ανακοίνωση ανέφεραν πως οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή «όχι μόνο για την υγεία των αθλητών, αλλά και για την δημόσια υγεία. Ο κορωνοϊός και το ρίσκο της εξάπλωσής του θέτει σε κίνδυνο την ευρύτερη καναδική κοινωνία».

Η εξέλιξη αυτή για τον Καναδά σημαίνει πως οδεύει αν όχι προς ματαίωση, τουλάχιστον προς μετάθεση η διεξαγωγή του Προολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ της Βικτώρια, στο οποίο θα συμμετείχε και η Ελλάδα. Αν και εφόσον αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, κάτι που κερδίζει έδαφος μέρα με τη μέρα, δεν θα διεξαχθούν, τουλάχιστον φέτος, Προολυμπιακά Τουρνουά και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να γίνουν την επόμενη σεζόν, μιας και ακολουθούν τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα (Ευρωμπάσκετ κλπ.).

Αντίστοιχη θέση με του Καναδά τηρεί και η Αυστραλία. Την Κυριακή η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας ενημέρωσε τους αθλητές της πως δεν θα τους επιτραπεί να ταξιδέψουν στο Τόκιο μέχρι να λήξει ο συναγερμός για τον κορωνοϊό και πως θα πρέπει να προετοιμάζονται γα την διεξαγωγή τους το καλοκαίρι του 2021.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πιο ακριβό event των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 ο τελικός του μπάσκετ

Η ΔΟΕ αναστέλλει τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις αθλητικές διοργανώσεις και ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές της χώρας!

Απόφαση ορόσημο: Η ΔΟΕ ανακοίνωσε πριμ πρόκρισης για τους αθλητές που θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες

ΔΟΕ: «Το 2029 με νέα διαδικασία η επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2036»

Η ΔΟΕ σταματά τη συμμετοχή των τρανς και ιντερσεξ ατόμων σε αγώνες γυναικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028

Ο Πύρρος Δήμας υπέγραψε στον Τοίχο των Ολυμπιονικών

ΕΟΕ: Επιχορήγηση 300.000 ευρώ σε 11 ομοσπονδίες για Ολυμπιακή Προετοιμασία

Ξεχάστε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες όπως τους ξέρατε

Σε δημοπρασία για καλό σκοπό η στολή της Γιούτα Λίρνταμ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Είμαι βιονική τώρα πια!»: Το μήνυμα της Λίντσεϊ Βον μετά τις πέντε χειρουργικές επεμβάσεις