Ο Φώτης Κατσικάρης έχει πάρει τις αποφάσεις του, οι παίκτες είναι ενήμεροι (και σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απώλειες), αλλά οι ανακοινώσεις θα αργήσουν. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ, οι κλήσεις για την προετοιμασία της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ (5-20 Σεπτεμβρίου) θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 24 Ιουλίου, ενώ μια εβδομάδα μετά θα αρχίσει η προετοιμασία, που θα γίνει στο ΟΑΚΑ κι όχι στο Καρπενήσι όπως τα προηγούμενα χρόνια, καθώς τα φιλικά της ελληνικής ομάδας αρχίζουν νωρίς.

Στις 8 Αυγούστου η αποστολή θα ταξιδέψει για την Αμβέρσα, όπου θα αντιμετωπίσει την Εθνική Βελγίου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 10 Αυγούστου και θα ταξιδέψει στις 13 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα πάρει μέρος σε διεθνές τουρνουά στις 14 και 15 Αυγούστου και θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 16 Αυγούστου.

Θα ακολουθήσουν δύο τουρνουά σε ελληνικό έδαφος. Το πρώτο θα φιλοξενηθεί στην Ξάνθη, 21-23 Αυγούστου, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης και της Τσεχίας. Το δεύτερο είναι το καθιερωμένο τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ, 27-29 Αυγούστου, με τη συμμετοχή ακόμη της Τουρκίας, της Λιθουανίας και της Ολλανδίας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σάκοτα: «Πιο σημαντικός ο τραυματισμός του Μπράουν από το ματς - Άδικο να μείνουμε στις βολές»

Τα όργια του Μπάντιο απέναντι στους αξιόμαχους «κιτρινόμαυρους»: Τα highlights του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Ομπράντοβιτς: «Ήταν δύσκολο ματς, έπαιξε πολύ καλά η ΑΕΚ - Η άμυνα του β' μέρους μας βοήθησε και στην επίθεση»

Ολυμπιακός: Πρόβλημα με Παπανικολάου, εκτός 12άδας και ο Χολ

Λύγισε στο φινάλε τη μαχητική ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός με σούπερ Μπάντιο

Κούσης: «Δεν έχει απαντήσει στον ΠΑΟΚ ο Κέβιν Πόρτερ, θέλει ΝΒΑ - Κλίμα ευφορίας στον Άρη, κυριαρχικός Ηρακλής»

Buzzer-beater τρίποντο του Μπάρτλεϊ στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός πίσω από το κέντρο!

Συναγερμός με Μπράουν στην ΑΕΚ: Πρόβλημα στον αχίλλειο - Ενοχλήσεις και για Φλιώνη

Ζέρβας: «Περιμένει κανονικά τον Ντόρσεϊ ο Ολυμπιακός - Δεν καίγεται να τον πουλήσει»

Παναθηναϊκός: Εκτός με ΑΕΚ και οι Γιαμπουσέλε και Σλούκας