Ο Άρης νίκησε τον Απόλλωνα Πατρών 79-70 στο Παλέ για την 24η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ και βρέθηκε προσωρινά τέταρτος και άφησε μεν στην προτελευταία θέση τους Πατρινούς, όμως με ελπίδες παραμονής μετά τις ήττες των Κόροιβου και Κύμης.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έφτασαν στο +20 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και συντήρησαν χαλαρά μια διψήφια διαφορά στη συνέχεια.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Κάμινγκς και Τζάκσον με 15 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους διακρίθηκε ο Μπαρτ με 21 πόντους.

Οι Φλιώνης και Καββαδάς ανέλαβαν δράση στην αρχή της αναμέτρησης και έφτασαν στο 12-5 από περιφέρεια ο πρώτος και ο δεύτερος με τις σωστές επιλογές του μέσα στη ρακέτα. Στη συνέχεια, ανέλαβαν οι Κάμινγκς και Τζάκσον και, με σερί 6-0, έφεραν το 18-5 για τους «κίτρινους» που μάζευαν τα ριμπάουντ και έφευγαν σε αιφνιδιασμούς. Ο Ζάρας έκανε το 23-10 στην προσπάθεια των «μελανόλευκων» να μειώσουν και τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 25-14.

Με σερί 10-0 με πρωταγωνιστή τον Μπαρτ και σωστές επιλογές από περιφέρεια και ρακέτα, ο Απόλλων μείωσε σε 28-26 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όμως οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη σοβαρεύτηκαν και, με σερί 9-0, με πρωταγωνιστή τον Κάμινγκς, έφτασαν στο 38-26 και με επιμέρους σκορ 10-2 με επιθετική πολυφωνία και καλά ποσοστά, ο Άρης ολοκλήρωσε το ημίχρονο στο +20.

Ο Καλινόσκι πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 5-0 των Πατρινών που μείωσε σε 48-34 στην αρχή της τρίτης περιόδου και η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +13 και +16 στη συνέχεια, με τους «κίτρινους» να έχουν πρώτο «βιολί» τον Κάμινγκς και η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου τον Μπαρτ. Ο Κάμινγκς έκανε το 56-39, όμως ένα σερί 4-0 των φιλοξενούμενων μείωσε σε 56-44 και η διαφορά ανεβοκατέβαινε στο +12 με +15 και φτάσαμε στο 65-50 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Ένα 4-0 του Απόλλωνα στην αρχή της τέταρτης περιόδου μείωσε σε 65-54, όμως ο Άρης απάντησε άμεσα και η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +12 και +15 στη συνέχεια με πρωταγωνιστή τον Τζάκσον για τους γηπεδούχους σε αυτό το διάστημα με καλύτερα ποσοστά στα σουτ και κυριαρχία σε ριμπάουντ και ασίστ. Με επιμέρους σκορ 2-5 και πρωταγωνιστή τον Μπαρτ, ο Απόλλων μείωσε σε 74-63 και αναπτέρωσε τις λιγοστές ελπίδες του για να «γυρίσει» το ματς, κάτι που τελικά δεν έγινε στο τελευταίο δίλεπτο και το ματς ολοκληρώθηκε στο +9.


Δεκάλεπτα: 25-14, 48-28, 65-50, 79-70

Άρης (Πρίφτης): Φλιώνης 10 (3), Κάμινγκς 15 (1), Μούρτος 8, Καββαδάς 12, Ντραγκίτσεβιτς 2, Ξανθόπουλος 2, Τσαϊρέλης 4, Ζάρας 8 (2), Χρηστίδης, Γιάνκοβιτς 3 (1), Τζάκσον 15

Απόλλων Πατρών (Σκουρτόπουλος): Στόκτον 2, Μπαρτ 21 (3), Κουζέλογλου 9, Καλινόσκι 11 (1), Ρέινς, Χίκι 11 (1), Βεργίνης 1, Διαμαντάκος 2, Σλαφτσάκης, Μπάβτσιτς 13 (2)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Μία γροθιά, μία ομάδα»: Η ομιλία των οπαδών του Παναθηναϊκού στους παίκτες μετά τη νίκη επί της Καρδίτσας!

Καλαϊτζάκης: «Ο τρόπος που παίζουμε μας προβληματίζει - ''Τελικός'' με Φενέρ και μετά πάμε για τον πρώτο τίτλο»

Παπανικολόπουλος: «Ξέρουμε ποιοι είμαστε και με ποιον αντίπαλο παίζαμε - Δεν ετοιμάζαμε την ομάδα για να χάσει, αλλά...»

Το πάρτι του Χολμς και ο τρομερός Καλαϊτζάκης: Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Καρδίτσς

Βαθμολογία Stoiximan GBL: Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός, χαμός για παραμονή

Αταμάν: «Ελπίζουμε ότι ο Ναν θα μπει στην ομάδα μέχρι την Παρασκευή και ότι ο Σλούκας θα είναι έτοιμος»

Ξέσπασε, διέλυσε την Καρδίτσα και… φτιάχτηκε ενόψει Φενέρ ο Παναθηναϊκός

Στιγμή… Shaqtin' A Fool για τον Παναθηναϊκό στην Καρδίτσα, με έξι συνεχόμενα άστοχα σουτ κάτω από το καλάθι!

Ανησυχία στον Παναθηναϊκό: Διάστρεμμα ο Σαμοντούροφ, δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Καρδίτσα

Άνετη νίκη κόντρα στον Παναθλητικό για τον Παναθηναϊκό, πριν από την κρίσιμη ρεβάνς με τη Μερσίν

TAGS: Άρης