Η ενίσχυση της αμυντικής γραμμής αποτελεί αυτή τη στιγμή τη βασική προτεραιότητα του Άρη στο μεταγραφικό παζάρι, με τους ανθρώπους της ομάδας να επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην κάλυψη των σημαντικών κενών που έχουν εντοπιστεί ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Παρότι στο μεσοεπιθετικό κομμάτι υπάρχει ικανοποιητικό βάθος και αρκετές λύσεις, στον Άρη θεωρούν πως η άμυνα είναι το σημείο που χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις. Οι «κιτρινόμαυροι» αναζητούν τουλάχιστον δύο κεντρικούς αμυντικούς, ενώ στο πλάνο βρίσκεται και η απόκτηση τερματοφύλακα, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο υπάρχον ρόστερ.
Οι επαφές με υποψήφιους στόχους βρίσκονται σε εξέλιξη, με τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο να εξετάζουν περιπτώσεις τόσο από την ελληνική όσο και από την ξένη αγορά. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις και για τη θέση του αριστερού μπακ, εφόσον προκύψουν αποχωρήσεις ή νέες ευκαιρίες.
Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό του συλλόγου παραμένουν ανοιχτές δύο σημαντικές υποθέσεις που αφορούν ποδοσφαιριστές του υπάρχοντος κορμού. Ο λόγος για τον Γιάννη Γιαννιώτα και τον Μάρτιν Φρίντεκ.
Η περίπτωση του Γιαννιώτα φαίνεται να είναι η πιο ξεκάθαρη. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις και όλα δείχνουν πως υπάρχει κοινή διάθεση για συνέχιση της συνεργασίας. Ο Έλληνας εξτρέμ αποτελεί μία από τις επιλογές που επιθυμεί να διατηρήσει ο Μιχάλης Γρηγορίου, θεωρώντας ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις και τη νέα χρονιά.
Πιο σύνθετη παρουσιάζεται η υπόθεση του Φρίντεκ. Ο Τσέχος αριστερός μπακ βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή, ωστόσο το οικονομικό σκέλος παραμένει το βασικό εμπόδιο για την επίτευξη συμφωνίας. Οι συζητήσεις συνεχίζονται, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει οριστική κατάληξη.
Στον Άρη δεν δείχνουν ανησυχία για τον ρυθμό των εξελίξεων, καθώς θεωρούν ότι υπάρχει ακόμη χρόνος μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας. Το πλάνο προβλέπει σταδιακή ολοκλήρωση των κινήσεων, με πρώτο στόχο να θωρακιστεί η αμυντική λειτουργία της ομάδας και στη συνέχεια να εξεταστούν τυχόν επιπλέον προσθήκες σε άλλες θέσεις.