Η αρσενική αρκούδα σκαρφάλωσε την εξωτερική περίφραξη του καταφυγίου του «Αρκτούρου», ύψους 2 μέτρων, οσμιζόμενος τις θηλυκές φιλοξενούμενες αρκούδες αλλά και την τροφή.

Ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρει πως κατά τον πρωινό έλεγχο, οι φροντιστές βρήκαν τον απρόσμενο επισκέπτη στο καταφύγιο. Επρόκειτο για μια ελεύθερη αρσενική αρκούδα, περίπου 120 κιλών, η οποία στη διάρκεια της νύχτας κατάφερε να σκαρφαλώσει από την εξωτερική περίφραξη και στη συνέχεια να εγκλωβιστεί στον περιβάλλοντα χώρο του καταφυγίου, αφού δεν μπορούσε να μπει μέσα στο χώρο όπου φιλοξενούνται οι υπόλοιπες αρκούδες.

Οπως αναφέρει η ομάδα του «Αρκτούρου», πιθανότατα την αρκούδα προσέλκυσαν εντός του Καταφυγίου η μυρωδιά από τα φρούτα και τα λαχανικά που αποθηκεύονται για το τάισμα, αλλά και η παρουσία των θηλυκών αρκούδων, καθώς τώρα διανύουμε και την αναπαραγωγική περίοδο.

Η Ομάδα Αμεσης Επέμβασης προσπάθησε να απομακρύνει με ασφάλεια τον... εισβολέα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και τότε αποφασίσθηκε η αναισθητοποίηση του αρκούδου και η μεταφορά του, στη συνέχεια, στο δάσος του Νυμφαίου όπου και ξύπνησε έπειτα από λίγη ώρα.

Στον Νίκο, όπως ονομάστηκε η αρκούδα, τοποθετήθηκε πομπός και έτσι η επιστημονική ομάδα του «Αρκτούρου» θα μπορεί να παρακολουθεί για ερευνητικούς σκοπούς τις κινήσεις του για τα προσεχή ένα-δύο χρόνια.

Πηγή: iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αυτοκίνητο κάηκε στη νέα Παραλιακή - Πού διεκόπη η κυκλοφορία

Οι αγρότες ανοίγουν λωρίδες κυκλοφορίας για τους εκδρομείς - Θέμα ασφάλειας εγείρει η ΕΛΑΣ

Δημογλίδου: «Στη Θεσσαλία με δυσκολία περνάει όχημα έκτακτης ανάγκης, πώς θα απεγκλωβίσουμε οδηγούς;»

Κόκκινες μπογιές στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης στο Ηράκλειο

Οι πρώτες καθολικές αυξήσεις σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους μετά από 10 χρόνια - 1,3 δισ. το συνολικό κόστος ενίσχυσης

Θεσσαλονίκη: 9 προσαγωγές για την επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό πίσω από το Τουρκικό Προξενείο

Νεκρός ο συνδημιουργός του Call of Duty, Βινς Ζαμπέλα - Βίντεο από το τρομακτικό δυστύχημα με Ferrari

Ωράριο Χριστουγέννων: Πώς θα λειτουργήσουν εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και λαϊκές

Πού αναμένονται σήμερα βροχές και καταιγίδες - Έως τους 18 βαθμούς η θερμοκρασία

Έρχονται αυξήσεις έως 200 ευρώ τον μήνα για μισθωτούς από 1ης Ιανουαρίου