Κοντά στις 3.000 κρούσματα αναμένονται από την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ σήμερα, αλλά το σημαντικό είναι ότι παρά την γεωμετρική αύξηση δεν έχουν αυξηθεί ούτε οι εισαγωγές ούτε οι διασωληνωμένοι, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να μένουμε μόνο στα κρούσματα αλλά να κοιτάμε και τους άλλους επιδημιολογικούς δείκτες οι οποίοι δείχνουν την πραγματική εικόνα.

Είπε επίσης ότι έχουμε 150% αύξηση στα κρούσματα και ο μέσος όρος ηλικίας τους έχει πέσει πολύ: «Πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε τον μέσο όρο ηλικίας εκτός από τα κρούσματα, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας χθες ήταν 27 και έχει μειωθεί από τα 49».

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κάλεσε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το ξανασκεφτούν και να πάνε να εμβολιαστούν και επίσης ζήτησε από τους πολίτες να φορούν τις μάσκες τους και να μην χαλαρώνουν αφού η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

128 συλλήψεις, ανάμεσά τους 73 ανήλικοι, για βανδαλισμούς και λεηλασίες στη Βαρκελώνη – 15 αστυνομικοί τραυματίες

Πέντε Έλληνες πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά AI – Καραμπίνης (Endeavor): «Μας έχουν αφήσει άφωνους»

Πυροβολισμοί κοντά σε πανεπιστημιούπολη στη Φλόριντα – 12 τραυματίες, ανάμεσά τους έξι ανήλικοι

Προαστιακός και ΗΣΑΠ: Αλλάζουν όψη δεκάδες σταθμοί – Πού γίνονται έργα και τι προβλέπεται

Εξάρχεια: Επεισόδια με φωτιές σε κάδους και πέτρες κατά πυροσβεστών – Επέμβαση της αστυνομίας και δύο συλλήψεις

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Ζακύνθου

Εκλογές στη Βραζιλία: Οριακή νίκη για Μπολσονάρου με 50,5% έναντι του Λούλα δίνουν τα προγνωστικά

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Αττική

Γερμανία: Σε ψυχιατρικό ίδρυμα οδηγήθηκε ο ύποπτος για τον εμπρησμό στη «Φωλιά του Αετού», του Χίτλερ

Εξάρχεια: Διακοπή κυκλοφορίας σε Ιπποκράτους και Σόλωνος λόγω ελέγχου για ύποπτη βαλίτσα