Στην τρίτη θέση της Euroleague ολοκλήρωσε μία απολύτως πετυχημένη ευρωπαϊκή σεζόν η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία επικράτησε 83-73 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον μικρό τελικό του Final-4 της Κολωνίας. Οι Ιταλοί επέστρεψαν μετά από 29 χρόνια στα Final Four και στο ματς των ηττημένων των ημιτελικών είχαν περισσότερη ενέργεια για να φτάσουν στη νίκη, κάτι που τελικά κατάφεραν.

Ο Μεσίνα δεν χρησιμοποίησε τους Ντιλέινι-Ντατόμε στον άνευ μεγάλου αντικρίσματος αγώνα και ο Ιτούδης τον Χάκετ.

Οι νικητές είχαν πέντε παίκτες διψήφιους και συγκεκριμένα τους Ροντρίγκεθ (14π., 6 ασ), Μίτσοβ (14π), Μορασκίνι (11π), Ρολ (11π) και Σιλντς (11π). Από την ΤΣΣΚΑ κορυφαίος ήταν ο Σενγκέλια (18π, 9ρ.) και ακολούθησαν οι Λούντμπεργκ (13π) και Φόιγκτμαν (12π, 6ρ).

Το ματς
Η Αρμάνι προηγήθηκε 10-5 στην αρχή του παιχνιδιού βασιζόμενη στην ευστοχία της από την γραμμή του τριπόντου, ωστόσο οι Ρώσοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ λίγο αργότερα (12-13 στο 6'), με πρωταγωνιστή τον Λούντμπεργκ. Ο Μορασκίνι έγραψε με δύο συνεχόμενα τρίποντα το 20-20 στο 8', για να κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ 23-20 υπέρ των Ρώσων.

Η άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησε ο Ετόρε Μεσίνα απέδωσε καρπούς και στο 15' οι Ιταλοί επανήλθαν στο προβάδισμα (29-27). Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου μάλιστα μεγάλωσαν την υπέρ τους διαφορά, φτάνοντας στην ανάπαυλα στο +6 (40-34).

Στην αρχή του δεύτερου μέρους η ΤΣΣΚΑ μείωσε στους δύο (42-40), αλλά η Αρμάνι ξέφυγε και πάλι χάρη σε τρίποντα από Ρολ και Ροντρίγκεθ για το 49-41. Ένα σερί όμως 8-0 της ομάδας του Ιτούδη έφερε την ισοπαλία (49-49), πριν οι Μιλανέζοι φτάσουν προηγούμενοι 60-57 στο 30'.

Μπαίνοντας μάλιστα με ένα επιμέρους 8-0 στην τελευταία περίοδο έκαναν το σκορ 68-57 στο 33', παίρνοντας για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα. Οι Ρώσοι μείωσαν μέχρι τους 6 πόντους (75-69) στο 1'44'' πριν το τέλος, αλλά δεν κατάφεραν να πλησιάσουν περισσότερο, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 83-73 υπέρ της Αρμάνι Μιλάνο.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 40-34, 60-57, 83-73



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αλλάζουν ξανά έδρα οι ομάδες του Ισραήλ για τη Euroleague, που θα παίξουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός με Χάποελ

Γενικός διευθυντής Φενέρμπαχτσέ: «Ξεπερασμένη και άδικη η μέθοδος διανομής εσόδων στην Euroleague»

Ευρωλίγκα: Ορίστηκαν οι έδρες για τα παιχνίδια των ισραηλινών ομάδων με τις Φενέρ και Εφές

Η Euroleague εντυπωσιάστηκε από το ξέσπασμα στο Τ-Center τη στιγμή της πρόκρισης του Παναθηναϊκού!

MVP της 29ης αγωνιστικής ο Φρανσίσκο μετά το θρίλερ με Ολυμπιακό

Πετρίδης: «Σταθερά ασταθής ο Παναθηναϊκός-Φάουλ στον Χέιζ-Ντέιβις στο τέλος»

Χεζόνια για τις αποδοκιμασίες σε Σκαριόλο: «Δεν θέλουμε τέτοιες μ@@@@ιες!»

Σπανούλης: «Έχουμε μείνει με 11 παίκτες, χτύπησε και ο Μίροτιτς»

Δεν έφτασαν τα... όργια του Χέιζ-Ντέιβις: Τα highlights της ήττας του Παναθηναϊκού στο θρίλερ με την Παρί

Φαρίντ: «Εμείς πρέπει να φτιάξουμε την κατάσταση που δημιουργήσαμε, τα πάντα για νίκη με Ολυμπιακό»